Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

De leukste weetjes over bubbelplastic

Bubbelplastic: we kennen het allemaal en gebruiken het ook allemaal. Meestal om items mee te verpakken zodat ze veilig op de plaats van bestemming komen. Maar wist je dat bubbelplastic in eerste instantie helemaal niet bedoeld was om items mee te verpakken? Lees verder om de leukste weetjes over bubbelplastic te ontdekken!

Bubbelplastic als behang

Ja, het is echt waar! Bubbelplastic is ooit uitgevonden om mee te behangen! In 1957 leek het twee mannen wel leuk om een nieuw soort behang met textuur te ontwerpen voor aan de muur. Ze plakte twee douchegordijnen aan elkaar, waardoor er luchtbellen in het gordijn ontstonden. De is de eerste versie van het bubbelplastic. Het komt natuurlijk niet echt als een verrassingen dat het idee van het behang niet erg aansloeg.

Wereldrecord knappen van bubbelplastic

Iedereen heeft het wel eens (al dan niet stiekem) gedaan: de bubbeltjes laten knappen. Het is uitermate moeilijk om die verleiding te weerstaan. Schaam je niet, je bent zeker niet de enige. Er is zelfs een wereldrecord knappen van bubbelplastic. In 2015 is dit record gevestigd in Colorado. 2681 scoutingleden kwamen bij elkaar om allemaal tegelijk bubbeltjes te knappen. Dat moet een mooi geluid zijn geweest!

Bubbelplastic in alle soorten en maten

Waarschijnlijk ken je alleen de doorzichtige versie met bolletjes. Maar wist je dat de noppenfolie ook in andere kleuren en zelfs vormen verkrijgbaar zijn? Er is zelfs een roze folie met de bubbeltjes in de vorm van kleine hartjes. Hoe leuk is dat!?

Kalender van bubbelplastic

Ook heel leuk, een kalender van bubbelplastic! Iedere dag die voorbij is kan je op de folie drukken om deze dag te knappen. Heerlijk toch? Even iedere dag een bubbel laten knappen.

https://verpakgigant.nl/bubbeltjesplastic/