Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Noppenfolie laten knappen… Waarom doen we dat?

Heb jij ooit een pakketje ontvangen dat verpakt is in noppenfolie? Dan heb je vast wel de neiging gehad om de luchtbubbeltjes allemaal kapot te maken. Sommige mensen kunnen niet verder met de dag voordat ze álle bubbeltjes kapot hebben gemaakt. Maar waar komt dit intense verlangen voor het kapotmaken van luchtbubbeltjes vandaan?

Ondeugend en stiekem gevoel

De luchtbubbeltjes zijn in eerste instantie gemaakt om spullen te beschermen tijdens het transport. Het kapotmaken van deze bubbeltjes is dan ook eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Maar dit zorgt er juist voor dat mensen de neiging krijgen om het noppenfolie kapot te maken. Omdat het niet mag, krijgen we een ondeugend en stiekem gevoel als we het wél doen. Daarnaast zorgt het kapot maken van de luchtbubbeltjes voor een korte en snelle bevrediging. Dit tevreden gevoel blijft echter maar een paar seconde hangen.

Het werkt ontspannend

Het kapot maken van de luchtbubbeltjes zorgt ervoor dat er minder spanning op je spieren staat. Door het induwen van de bubbeltjes kom je van spierspanning af en dit geeft een ontspannen gevoel. Doordat de spierspanning minder wordt, ervaar je minder stress. Dit hoort ook weer bij dat korte en snelle bevredigend gevoel. Daarnaast is het kapot maken van luchtbubbeltjes een goede manier om je gedachten even helemaal op nul te zetten. Ook dit zorgt voor een gevoel van minder stress, waardoor mensen het als prettig ervaren om de bubbeltjes kapot te maken. Helaas is dit bevredigende gevoel echter maar van korte duur.

https://luchtkussengigant.nl/noppenfolie/