Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

De voordelen van een e sigaret

Een e-sigaret is een populair alternatief voor de gewone sigaret. Wij hebben een aantal voordelen op een rij gezet.

Bepaal zelf hoeveel je binnenkrijgt

Met een elektronische sigaret bepaalt u zelf hoeveel nicotine u binnenkrijgt. Als u wilt stoppen met roken kan dit een acceptabele manier zijn om allereerst te minderen. Er zijn verschillende ‘vullingen’ met vloeistof die passend zijn in een e sigaret. Hierdoor kunt u als gebruikers zelf bepalen hoeveel u binnenkrijgt bij ieder trekje. Vandaag de dag zijn er veel verschillende smaakstoffen verkrijgbaar voor de e sigaret. Van drop tot aardbei of van mint tot banaan.

Minder schadelijk voor de gezondheid

Een van de belangrijkste redenen om een elektrische sigaret te roken is het ontbreken van dodelijke en schadelijke stoffen. Deze komen in een normale sigaret wel voor. Dit zijn er nog al wat want een gewone sigaret telt maar liefst 1.000 schadelijke stoffen. Deze stoffen zijn kankerverwekkend en kunnen hart- en vaatziektes bevorderlijken. Een elektronische sigaret bevat vaak alleen nicotine en een smaakstof.

Voorkom bruine tanden

Mensen die al langer roken, krijgen op den duur te maken met bruine tanden, een grauwe huid en gele vingers. Met een e sigaret is dit niet het geval. Je rookt immers geen sigaretten meer met schadelijke stoffen. Daarnaast kun je een elektronische sigaret bijna overal gebruiken. Ook in bijna alle openbare ruimtes is dit toegestaan. De damp die deze sigaret achterlaat is niet schadelijk voor andere mensen. Het roken van een normale sigaret mag vrijwel nergens meer omdat dit wel schadelijk is voor anderen.

Het financiële plaatje

Op den duur is een e sigaret goedkoper dan pakjes gewone sigaretten. Vooral als u geleidelijk aan minder nicotine rookt, zult u merken dat de verslaving ook minder wordt. Op dit moment wordt er nog geen belastingtarief geheven op de elektronische sigaret. De kosten voor het roken van 50 sigaretten is ongeveer 6 euro. Als u begint met de elektronische sigaret is het aan te raden om te beginnen met een starterset. Hiermee rookt u vaak hetzelfde als met een gewone sigaret. U kunt hier ook eventueel mee over de longen roken. De prijzen voor een starterset kunnen variëren.

Geen brandgevaar

Een elektrische sigaret is niet brandgevaarlijk omdat er geen verbranding plaatst bij het roken ervan. Het is veiliger in de buurt van andere mensen en kinderen. De sigaret wordt ook niet warm tijdens het roken.