Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Groothandel

De voordelen van zelfklevende etiketten

Verkoopt u levensmiddelen en heeft u etiketten nodig die u op de verpakking kunt plakken? Dan zijn zelfklevende etiketten zeker aan te raden. Zeker in vergelijking met natlijm hebben zelfklevende etiketten veel voordelen. In dit artikel leggen we kort het verschil tussen natlijm en zelfklevende etiketten uit.

Wat is natlijm eigenlijk?

Wanneer u natlijm gebruikt, worden de etiketten door middel van een etiketteermachine en een spons aangebracht op uw product. Het vocht dat uit de spons gedrukt wordt, zorgt ervoor dat de lijm van het etiket zichzelf als het ware activeert. Deze techniek wordt veelal op gladde ondergronden gebruikt, zoals op glas en plastic flessen.

De nadelen van natlijm

Wanneer het etiket vochtig wordt gemaakt, activeert dit de lijm. Echter is de kleefkracht pas op zijn best nadat alle oplosmiddelen verdampt zijn. Het kan hierdoor even duren voordat uw etiket echt goed vastzit. Daarnaast is het proces zeer moeizaam en duur. Dat het moeizaam is, ligt met name aan de foutgevoeligheid van de plaktechniek. Er moet namelijk altijd rekening gehouden worden met de correcte vezelrichting. Wanneer hierin een vergissing wordt gemaakt, kan dit tot hoge kosten leiden.

Waarom zelfklevende etiketten aan worden geraden

Het grootste voordeel van zelfklevende etiketten is dat het op bijna alle oppervlakten goed plakt. Daarnaast kunt u zelf bepalen of u wel of geen etiketteermachine aanschaft. Dit is namelijk geen vereiste bij zelfklevende etiketten. Vooral voor kleinere ondernemingen is dit aantrekkelijk, aangezien hiermee een hoop kosten bespaard blijven.

Laat uw zelfklevende etiketten op maat maken

Nóg handiger is het natuurlijk om uw zelfklevende etiketten op maat te laten maken. Hiervoor kunt u een gespecialiseerd bedrijf zoals Belona uitstekend benaderen. Zij hebben een eigen DTP en moderne drukpersen waarmee ze elk label de juiste uitstraling kunnen geven. Vanwege het grote assortiment zijn ze in staat het perfecte zelfklevende etiket voor uw product te maken.

https://www.belona.nl/