Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Den Bosch, hoofdstad van Noord-Brabant

Den Bosch, ook wel ’s-Hertogenbosch genoemd, is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. De bijnaam van de stad is moerasdraak. Deze naam dankt Den Bosch aan haar rol in de 80-jarige Oorlog. Den Bosch was toendertijd een stad omringd door moeras, waardoor het voor velen een onneembare vesting werd geacht. Daarnaast ligt de stad aan 4 rivieren, namelijk De Aa, De Dieze, De Dommel en De Maas. De stad zelf telt ongeveer 110.000 inwoners en in de hele gemeente gaat dit aantal zelfs richting de 160.000 inwoners.

De geschiedenis van Den Bosch

In 1184 kreeg ’s-Hertogenbosch haar eerste stadsrechten. Toendertijd was de stad een nederzetting van handelaren die samenkwamen bij de Aa en de Dommel. Aan deze rivieren werd veel handel gevoerd. De officiële naam van de stad is ’s-Hertogenbosch, daar de naam Den Bosch veel ouder is. De naam ’s-Hertogenbosch is afgeleid van de hertog van Brabant. Hoewel de meeste mensen Den Bosch zeggen, is het officieel niet correct.

Bezienswaardigheden

Doordat Den Bosch zo oud is, staan er ook veel historische gebouwen nog overeind. Een van deze gebouwen is De Moriaan, het oudste bakstenen gebouw van Nederland. Ook zijn er nog veel invloeden vanuit de Rooms-katholieke tijd te aanschouwen, zoals de Sint-Jans kathedraal en de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch. De binnenstad van ’s-Hertogenbosch is het grootste omwalde gebied van Nederland. Tussen Vught en Den Bosch bevindt zich het natuurgebied Het Bossche Broek. Den Bosch houdt daarnaast veel van cultuur. Dit zie je terug in de vele musea, theaters en evenementen die georganiseerd worden.

Als je zelf eens Den Bosch wilt bezoeken, dan kun je dit te voet, met de fiets of auto doen. Heb je nog geen rijbewijs? Volg dan snel rijlessen bij rijschool den bosch.

https://rijschoolindenbosch.nl/