Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Fotografie

Dit zijn de laatste trends op het gebied van videoproductie in een bedrijf

Veel bedrijven gaan steeds meer gebruik maken van hun eigen videoproductie en er komen tegenwoordig ook veel meer videoproductiebedrijven op de markt. Het is een booming business die zich snel ontwikkelt en waar dus ook veel trends spelen die weer binnen een week helemaal verdwenen kunnen zijn. Daarom is het goed om up to date te blijven op de laatste trends met videoproductie. Wij helpen jou een handje door deze blog te schrijven en je de laatste trends op te schrijven.

Close-ups heeft een bredere definitie

Vroeger was de definitie van close-upbeeld als redelijk breed. De bekende zin: ‘I’m ready for my close-up’ wordt veel gebruikt in series of films, maar ook in het algemeen is het iets wat nog vaak gebruikt wordt. Maar een close-up betekent niet meteen dat het op één bepaalde voorwerp gericht moet staan. Tegenwoordig is een close-up misschien wel een bepaald raam en deur waar een hoofdpersoon doorheen loopt of een bepaalde handeling die iemand uitvoert. Daarom kunnen mensen in de videoproductie veel het wordt close-up gebruiken omdat het dus meerdere shots in een kan zijn. Maar dan weet je nu dat het meer is dan alleen een oog dat in de camera kijkt. 

Animaties worden steeds meer gebruikt

Je zou denken dat de animatiewereld een beetje aan het uitsterven is en dat juist kinderen er niet meer zoveel naar kijken, maar toen kwamen de animaties voor volwassen naar voren op de markt en werd het een grote hit. Daarbij zijn andere animaties binnen documentaires ook gewild, om bepaalde onderwerpen makkelijker uit te leggen aan de kijker. Het is een goede manier om ook het luchtige aspect erin te houden.

Gratis editing programma’s zijn net zo goed als pro’s

Vroeger was er maar één editing programma waar je de beste video mee kon maken. Gelukkig is het tegenwoordig zo dat veel gratis programma’s die je op het internet kan vinden ook veel goede functies kunnen bevatten om een goede productie in elkaar te draaien. En zijn andere software producten een stuk goedkoper geworden om het toegankelijk te maken voor de normale burger. Dus ga lekker ermee aan de slag.