Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Verbouwen

Doe het zelf tijdens Corona tijd

Wie heeft de lange rijen bij bouwmarkten als Gamma en Praxis tijdens de lockdowns niet gezien? We hebben natuurlijk allemaal, door verschillende omstandigheden, ook veel meer vrije tijd gekregen dan voorheen. Zodoende is ook de doe-het-zelver steeds meer in ons naar boven gekomen. Van het verven van een muurtje tot het opbouwen van een tuinhuisje, van buiten tot binnen hebben we steeds meer behoefte om zelf te gaan klussen.

Een vloer egaliseren, hoe doe je dat?

Een klusje waar je waarschijnlijk zelf nog niet aan gedacht hebt, maar waar je als ervaren doe-het-zelver zeker toe in staat bent: de vloer egaliseren. Het egaliseren van een vloer doe je voordat je deze betegelt óf laminaat, parket of tapijt legt. Heb je liever een ‘betonlook’? Dan kun je de geëgaliseerde vloer ook afwerken met een bepaalde coating.

Volg deze stappen voor het egaliseren van je vloer

Het begint allemaal bij het uitkiezen van het juiste materiaal en gereedschap. Zo zit er bijvoorbeeld verschil in het materiaal bij de gewenste laagdikte van je vloer. Vervolgens ga je de betonnen ondergrond voorbereiden door middel van een primer. Zodoende wordt de zuiging verminderd en de hechting verbeterd. Een zachte bezem of handveger kan hiervoor het beste gebruikt worden. Bij stap 3 ga je de houten vloer voorbereiden door deze te bedekken met spaanplaten of een zogeheten underlayment. Bij de daaropvolgende stap maak je de egalisatiemortel aan, met behulp van een hoge specie/mengkuip. Vervolgens giet je de egalisatie uit over de vloer en tot slot werk je het uitgegoten egalisatiemortel verder af.

https://www.egaliseer.nl/