Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

School fotografie

School fotografie

De fotografen van schoolfotografie zijn ver gespecialiseerd in fotografie en hebben jarenlang ervaring om met jongeren te werken. Bij schoolfotografie hebben ze een online schoolportaal ontwikkeld door specialisten waardoor de foto’s binnen 5 dagen na de shoot online worden gezet. Vervolgens kunnen de foto’s door middel van het leerlingenadministratiesysteem makkelijk worden gedownload.

lichtvorming van fotografie

Als fotograaf kijk je natuurlijk eerst om je heen om te kijken vanuit welke lichthoek het komt. Voor goede fotografie ga je de lichtinval bepalen daardoor weet je precies hoe je je camera moet positioneren. Als je nu weet vanuit welke richting het licht komt dan heb je de strijd al half gewonnen!

achtergrond verlichting

Tegenlicht veroorzaakt het verlies van contrast waardoor de achtergrond hoogstwaarschijnlijk overbelicht zal zijn. Je kan er eventueel voor kiezen om op deze manier te fotograferen, zodat het uitwissen van de achtergronddetails afleiding kan afnemen. Hoe dan ook, tegenlicht werkt juist wel heel goed als je een dramatische look wilt of als je een silhouet fotografeert. Je moet er wel aan denken dat een standaard portret meestal niet het meest flaterend licht is.

Licht met intentie

Om het gezicht van je onderwerpt te highlighten, draai je het lichaam weg van de lichtbron.

 

Compositie

De regel van derden gaat van een paar lijnen in de foto uit . Deze lijnen herken je ook als je progamma’s gebruikt zoals Photoshop en Lightroom, maar ook als je een foto naderhand wilt gaan uitlijnen. Het is wel verstandig om op te letten of je model aan de juiste kant kijkt of loopt. Anders lijkt het opgesloten te zitten in de foto, en dat kijkt totaal niet fijn.

https://www.schoolfoto.nl/