Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Eten en drinken

Een gezondere levensstijl

Steeds meer mensen kiezen ervoor om gezonder te gaan leven. Dit gebeurt doordat men meer gaat sporten en beter op de voeding let. Ook pakken steeds meer mensen de fiets naar het werk in plaats van met de auto te gaan. Door dit alles ga je jezelf steeds beter voelen, zowel lichamelijk als geestelijk en neig je minder snel naar ongezonde gewoonten.

Gezond eten

Veel mensen kiezen hun voedingspatroon steeds meer bewuster uit. Sommige van hen kiezen ervoor om minder vlees te gaan eten of vegetariër te worden. Een ander deel stopt met het eten van vettig eten, zoals patat en kebab. Maar een minder bekend alternatief zijn gezonde broodvervangers.

In Nederland zijn we nogal gewend om een boterham bij het ontbijt en lunch te eten. We vinden het vaak lastig om iets anders te verzinnen om te maken en brood is nu eenmaal makkelijk klaar. Toch gaan er steeds meer verhalen in de rondte dat brood slecht voor je zou zijn. Dit is gedeeltelijk waar. In brood zit namelijk een type koolhydraten waar je niet te veel van per dag wilt binnen krijgen. Deze koolhydraten komen van tarwe dat in heel veel voedselproducten wordt gebruikt. Door minder of geen brood te eten voorkom je eventuele darmproblemen, pieken van je bloedsuikerspiegel en kom je minder snel aan.

Een goed alternatief voor brood zijn dus de zogenaamde “gezonde broodvervangers”. Voor het ontbijt kun je kiezen voor havermout of yoghurt met fruit en noten en ’s middags voor een omelet met groente. Voor het avondeten is zilvervlies- of bruine rijst een goede vervanger. Kook er altijd wat groenten bij. Verder is het verstandig om door de dag heen voldoende water te drinken en extra fruit te eten.

https://dieetschema.nl/brood-waarom-kun-je-het-beter-niet-eten/