Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Een open keuken creëren

Veel woningen die al wat ouder zijn hebben ook een ouderwetse indeling. De keuken is vaak afgescheiden van de woonkamer. Dit past niet meer bij de moderne open woonlandschappen die we graag willen. We willen tijdens het koken ook even naar de tv kijken. Of de kinderen in de gaten houden als ze aan het spelen zijn in de woonkamer. Heb je een leuke woning maar is de keuken gesloten? Huur een puincontainer 6m3 en begin met het openen van je keuken.

 

De muur verwijderen

De eerste stap die je moet zetten is het verwijderen van de muur. Dit is niet altijd even makkelijk. Je moet ten eerste kijken of de muur geen dragende muur is. Op een dragende muur leunt veel gewicht van de woning. Zou je deze zomaar inslaan? Dan kan het huis in elkaar storten. Als je een dragende muur wilt verwijderen, zorg dan dat je sterke steunbalken plaatst. Deze balken zorgen ervoor dat het gewicht alsnog kan worden verdeeld en stevig leunt. Waar je ook op moet letten is dat er geen water of elektrische leidingen in de muur aanwezig zijn. Je wilt geen leiding raken tijdens de verbouwing. Je kunt met een leidingzoeker vermijden dat je leidingen raakt tijdens het slopen. Het puin van de muur kun je weggooien in een puincontainer 6m3. Deze container is groot genoeg om het puin van een muur in weg te krijgen. Deze puincontainer 6m3 kun je makkelijk huren. Zo wordt al het puinafval voor je opgehaald waardoor je je hier zelf niet druk over hoeft te maken.

 

In orde maken van het gesloopte stuk

Als je een muur sloopt dan zijn er natuurlijk een paar dingen die je moet repareren. Zo heb je bijvoorbeeld leidingen die geen plek hebt. Je kunt deze laten omleggen en via de zijkant van de muur naar beneden brengen. Je zult de zijkant van de muur opnieuw moeten stuken. Ook de vloer waar de muur heeft gelopen moet in orde worden gemaakt. Je kunt er zelf een tussenstuk maken of je kunt ervoor kiezen om de woonkamervloer door te leggen in de keuken. Wat je hiermee doet heeft alles met smaak te maken. Maar vergeet niet dat ook het opnieuw in orde maken deel uit maakt van de klus. Niet alleen het verwijderen van de muur.

https://afvalcontainerszuidholland.nl/product/puincontainer-6m3/