Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Een thuisbioscoop, dat wil toch iedereen?

Het afgelopen jaar is erg hectisch geweest door de coronacrisis. Dit heeft er echter wel voor gezorgd dat heel veel mensen creatief zijn geworden. Openbare plekken als terrasjes en sportscholen gingen een tijdje helemaal op slot. Ook kon je langere tijd niet genieten van een filmpje in de bioscoop. Dat laatste kwam hard aan bij movie-liefhebbers, niet gek dus dat veel van hun besloten het heft in eigen handen te nemen. Zij hebben de droom van veel Nederlanders waar gemaakt, een heuse thuisbioscoop!

Hoe maak je een thuisbioscoop?

Een thuisbioscoop maken is verre van onmogelijk. Voordat je enthousiast van alles en nog wat gaat kopen moet je de basiszaken in orde hebben. Hierbij moet je denken aan het belangrijkste: een geschikte ruimte.

Voor veel mensen zal dit een vrijstaande kamer in het huis zijn. Of misschien heb je wel een ruime kelder of zolder die er perfect voor is. Er moet ruimte zijn voor minstens 4 personen zodat het hele gezin van een film kan genieten. Als je plek hebt voor meer stoelen of banken is dat natuurlijk mooi meegenomen! Over zitplaatsen gesproken, deze moeten comfortabel genoeg zijn om voor een aantal uur op te zitten.

Dan heb je een scherm nodig. Je kunt de realiteit van een bioscoopzaal het beste nabootsen door een ledscherm. Een ledscherm staat erom bekend groot te zijn en helder beeld te geven. Ook wordt het scherm verlicht door de ledtechniek die er in zit. Let wel even op, het kopen van een ledscherm kan vrij prijzig zijn.

Gelukkig kan een ledscherm huren ook. Een ledscherm huren is vaak vele malen goedkoper, zeker als je van plan bent deze maar een enkele keer te gebruiken. Misschien geef je wel een feest en heb je hem maar één keer nodig.

 

Demp het geluid

Dit is je waarschijnlijk nog nooit opgevallen, maar in elke bioscoop zaal zie je vloerbedekking. Deze vloerbedekking zit niet alleen op de grond, maar ook op de muur. Dit zorgt ervoor dat het geluid goed gedempt wordt. Zo voorkom je nare geluidsweerkaatsingen die niet prettig zijn voor het oor.