Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

Een vochtvrij huis is een gezond huis. Vochtproblemen? Los het op

We besteden de meeste tijd van ons leven binnen door. In je eigen huis. Het is dus belangrijk dat je woning vrij is van schimmels en giftige stoffen. Dit voorkomt gezondheidsklachten als hoofdpijn, slecht slapen of zelfs nog erger. Je kunt deze klachten voorkomen door je huis te ventileren. Het drijft vocht waardoor schimmels geen kans krijgen. Bovendien worden ook de ‘giftige’ stoffen afgevoerd. De muurelementen van Schrijver Systeem zorgen voor een continue luchtcirculatie waardoor de woning voortdurend wordt voorzien van zuivere lucht. Vochtproblemen? Kijk op de website van Schrijver Systeem om vocht in huis defintief een halt toe te roepen.

De gevolgen van vocht in huis

Lelijke vochtplekken in huis en vochtige buitenmuren zijn niet alleen heel storend, maar beïnvloeden ook je gezondheid en tasten de woning aan. Vocht in huis is daarom schadelijker dan je wellicht denkt. Met het Schrijver Systeem® wordt de luchtvochtigheid gestabiliseerd en voorkom je de deze vochtproblemen:

  • Gezondheidsklachten
  • Schade aan je woning
  • Onnodig hoge energiekosten

Op de website van Schrijver Systeem vind je een uitgebreide uitleg wat de gevolgen zijn van vocht in huis.

Waardoor ontstaan vochtproblemen?

Vocht in huis ontstaat door verschillende oorzaken. Oorzaken die elk op een eigen manier moeten worden bestreden. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van vocht:

  • Optrekkend vocht
  • Doorslaand vocht
  • Condensatievocht
  • Vocht door lekkage
  • Bouwvocht

Optrekkend en doorslaand vocht

Optrekkend en doorslaand vocht zijn veelvoorkomende vochtproblemen in Nederland. Vanwege het klimaat is de grond en lucht vaak vochtig. Dit vocht dringt de woning binnen via grondvocht en regen. Normaal gesproken zorgen gezonde funderingen en buitenmuren dat het vocht wordt tegengehouden. Maar omdat gevels en muren van oude woningen vaak beschadigd of poreus zijn geworden, dringt het vocht gemakkelijk naar binnen. Ondanks spouwmuren die de functie hebben om de woning te beschermen tegen kou en vocht van buitenaf, slaat het vocht over naar de binnenmuur. De muurelementen van Schrijver Systeem is hiervoor een permanente oplossing.

Condensatievocht 

Naast vocht van buitenaf, wordt de woning ook van binnenuit bevochtigd. Door ons menselijk handelen als douchen, koken en de was ophangen, neemt de luchtvochtigheid in de woning toe. Natuurlijk dat een raam openzetten helpt, maar vaak is dit niet voldoende en in de winter meestal geen optie. Bovendien zijn nieuwe woningen meestal overgeïsoleerd waardoor het lastiger wordt om het vocht op een natuurlijke wijze af te voeren.

Lekkage of bouwvocht

Een vochtprobleem hoeft niet altijd een permanent karakter te hebben. Bijvoorbeeld bij lekkage. Ook al zijn de effecten hetzelfde (vochtplekken, schimmels etc.) het zal op een andere manier opgelost moeten worden. En snel ook. In dit geval heb je een loodgieter nodig in plaats van de muurelementen van Schrijver Systeem. Om bouwvocht te verwijderen uit de woning gebruik je bijvoorbeeld speciale bouwdrogers.

Schrijver Systeem Vochtbestrijding

Vertoont jouw woning signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag om de gratis offerte vochtbestrijding van Schrijver Systeem.

 

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht