Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Eiwitten nodig in je dieet? Dit zijn de beste opties!

Eiwitten nodig in je dieet? Dit zijn de beste opties!

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstof die ons lichaam nodig heeft om spieren, botten, huid en haar te bouwen en te repareren. Het is daarom belangrijk om voldoende eiwitten te eten, vooral als je een actieve levensstijl hebt of aan krachttraining doet. In deze blog zullen we kijken naar verschillende voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten.

 

Kip

Kip is een van de meest populaire eiwitbronnen en is rijk aan essentiƫle aminozuren die ons lichaam nodig heeft voor spierherstel en -groei. Een portie van 100 gram gekookte kip bevat ongeveer 30 gram eiwit.

 

Vis

Vis is een geweldige bron van eiwitten en gezonde vetten. Vooral vette vissoorten zoals zalm, tonijn en makreel bevatten veel eiwitten. Een portie van 100 gram zalm bevat ongeveer 25 gram eiwit.

 

Eieren

Eieren zijn niet alleen rijk aan eiwitten, maar ook aan gezonde vetten en belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine D en choline. Een groot ei bevat ongeveer 6 gram eiwit.

 

Kwark

Kwark is een uitstekende bron van eiwitten en calcium. Het is ook laag in vet en koolhydraten, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die op hun calorie-inname letten. Een portie van 100 gram kwark bevat ongeveer 10 gram eiwit.

 

Bonen en linzen

Bonen en linzen zijn rijk aan eiwitten, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer en foliumzuur. Een portie van 100 gram gekookte linzen bevat ongeveer 9 gram eiwit.

 

Noten en zaden

Noten en zaden zijn een geweldige snackoptie en bevatten veel eiwitten, gezonde vetten en vezels. Een portie van 28 gram amandelen bevat ongeveer 6 gram eiwit.

 

Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is een andere uitstekende bron van eiwitten en calcium. Het bevat ook minder suiker dan gewone yoghurt en is daardoor een betere optie voor mensen die op hun suikerinname letten. 

Een portie van 100 gram Griekse yoghurt bevat ongeveer 10 gram eiwit.

 

Eiwitshakes

Eiwitshakes zijn een handige manier om snel en gemakkelijk extra eiwitten binnen te krijgen, vooral na een intensieve training. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en samenstellingen en kunnen zowel met water als met melk worden bereid. Een eiwitshake bevat vaak meer dan 30 gram eiwit! Zoek jij nog een kwalitatief poedertje voor je shakeje? Neem dan eens een kijkje bij www.bestwayingredients.com!

 

https://www.bestwayingredients.com/