Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

Geld besparen met een waterontkalker

Veel mensen geven te veel geld uit. De een doet dit door een auto te kopen die te veel kost in onderhoud, door het kopen van een te groot huis of door het kopen van dure merkkleding. Allemaal dingen waar je eigenlijk wel zonder kan maar die toch wel heel leuk zijn. Waar de meeste mensen echter niet aan denken als we het hebben over geld besparen is besparen op je water. Niet zo zeer het water zelf, maar het kalk in het water om precies te zijn.

 

Hoe zit dit precies?

In ons water zit kalk. Hier merken we in principe niet zoveel van, maar de effecten kunnen groot zijn. Zo kun je kalk in het water merken aan de aanslag van thee in je kopje bijvoorbeeld of met het schoonmaken van je badkamer. In het eerste voorbeeld is er nog niets aan de hand, maar bij het tweede voorbeeld kun je je misschien wel bedenken hoe minder kalk in je water je geld kan besparen. Je hebt bij minder kalk namelijk veel minder schoonmaakmiddelen nodig en deze zijn niet goedkoop.

 

Dit is een duidelijk voorbeeld van het besparen van geld door het ontkalken van je water. Waar de echte winst te behalen is zijn je huishoudelijke apparatuur. Veel kalk in het water zorgt er namelijk voor dat bijvoorbeeld je wasmachine of vaatwasser aanzienlijk minder lang mee gaat. 

 

De apparatuur moet door de kalkaanslag harder werken en slurp hierdoor ook nog eens meer stroom. Al met al zijn dit de kosten die je altijd moet maken. Weet je deze goedkoper te maken in de toekomst dan verdien je hier eigenlijk direct geld mee. 

Een eenvoudige manier om dit te doen is een waterontharder, bijvoorbeeld die van www.waterontkalkerkopen.nl. Je monteert het eenvoudig op je leidingen en de magnetische waterontharder doet de rest. Je betaalt hiervoor eenmalig de aanschafprijs, maar hierna ben je ready to go. Een vergelijking tussen enkele waterontharders kun je hier vinden.