Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Eten en drinken

Hertog Jan bierproeverij

Als ik voor Hertog Jan een bierproeverij moet geven ergens in het land ben ik geïnspireerd door Gerard van den Broek. Onvoorstelbare passie en liefde voor het product heeft deze man en zijn bierproeverij is een ware belevenis. Hij neemt je mee aan de hand van de geschiedenis van bierstijlen en je proeft de bieren door de eeuwen heen. Alcohol en smaak is dus niet leidend tijdens zijn bierproeverij maar de bieren door de eeuwen heen.

Voor een bierproeverij met het Hertog Jan Assortiment moet ik kiezen uit onderstaande bieren.

Hertog Jan Bockbier
Hertog Jan Dubbel
Hertog Jan Grand Prestige
Hertog Jan Karakter
Hertog Jan Lentebock
Hertog Jan Oerblond
Hertog Jan Pilsener
Hertog Jan Tripel
Hertog Jan Weizener

Ontzettend lastig om te bepalen welke bieren er gedronken gaan worden tijdens de bierproeverij. Ik laat het meestal afhangen van de spijzen die erbij geserveerd kunnen worden. Het maximum bieren ligt altijd op de 6 omdat anders de smaakpapillen verzadigd raken en dat is niet de bedoeling tijdens een bierproeverij.

Het Hertog Jan pils wint al jaren achtereenvolgend de prijs voor het beste pils van Nederland. Niet uitgesproken bitter zoals Brand en Grolsch wat bieren zijn naar Duitse Hopping. Het pils van Hertog Jan heeft een zachte moutbitter en een klein zoetje dat komt door het toevoegen van mais. Heerlijk in balans!

De karakter is alleen te verkrijgen is de supermarkten en is de tegenhanger van de Belgische Ales. Palm en de Koninck zijn de bekendste en ik vind het altijd leuk om tijdens een bierproeverij deze 3 bieren naast elkaar te laten proeven. Zo kan je de onderlinge verschillen goed proeven.

Het paradepaardje van is toch wel de Grand Prestige. Dit bier is vaak als laatst aan de beurt tijdens de bierproeverij omdat hij zo intens van smaak is. Dit bier laat zich uitstekend combineren met chocola en is daarmee een ideale zoete afsluiter van een biermenu (het dessert). Dit bier kan je rustig 10 jaar bewaren en wordt met de jaren zelfs beter.

 

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht