Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Een Spaanse vakantie

Tijdens een vakantie in spanje hoef je je gegarandeerd nooit te vervelen. De meeste mensen kiezen in de zomer voor een vakantie spanje, maar Spanje is zeker niet alleen in de zomer de moeite waard. In de winter is het ook goed te vertoeven in de winter. Daarvoor moet je wel uitwijken naar de kustgebieden. In het binnenland is het in de winter namelijk bijna hetzelfde klimaat als in Nederland: flink koud en vaak valt er zelfs sneeuw.

Wist je dat Spanje wel 12 keer zo groot is als Nederland? Bij zo’n oppervlak kun je je vast wel voorstellen dat er ook meer tegenstellingen in klimaat zullen zijn. En die tegenstellingen zitten ook niet alleen in het klimaat maar ook in de cultuur. Barcelona is bijvoorbeeld weer een totaal andere plek dan bijvoorbeeld hoofdstad Madrid.

Om te komen overwinteren, kun je beter de kust opzoeken. De Costa’s in Spanje zijn populaire locaties om te overwinteren en dat is niet zo raar. Het wordt hier namelijk nooit kouder dan een aangename 15 graden Celsius, ook niet in de winter. Je moet wel even in de gaten houden wanneer de regenmaanden aanbreken want dan kan er vrij veel regen vallen en dat kan je vakantie natuurlijk flink in de soep laten lopen natuurlijk. 

Ook de Canarische eilanden zijn een fijne locatie om lekker te overwinteren. Er zijn meer dan genoeg eilanden om uit te kiezen en ze zijn allemaal even fijn om op te vertoeven. Het ligt er natuurlijk ook wel een beetje wat je wilt van je vakantie. Op Lanzarote kun je bijvoorbeeld heel goed genieten van het prachtige vulkanische landschap, waar je je ogen uit zult kijken. De Canarische eilanden liggen geografisch dichter bij Afrika dan bij het vasteland van Spanje en Europa. Dat heeft gezorgd voor een uniek klimaat.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht