Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Muziek

Het perfecte alternatief voor een djembe workshop

De djembe is een soort Afrikaanse trommel waarvan de populariteit de laatste jaren sterk stijgt, het is zelfs op heel veel plaatsen mogelijk om een djembe workshop bij te wonen onder andere djembe-enthousiasten. Veel mensen kiezen voor een workshop juist omdat een dergelijke djembe workshop deze kans geeft om mensen te vinden met gelijke interesses en samen met hen muziek te maken op de manier die je zelf wilt.

Percussie instrument

De djembe is een trommel en daarmee een percussie-instrument, dat wil zeggen, een instrument waarom ritmisch geslagen wordt om mooie klanken voort te brengen. Deze percussie-instrumenten kunnen op zich worden bespeeld, maar klinken ook heel mooi als een achtergrond ritme voor melodische muziek, bijvoorbeeld dat van een fluit of melodische zang door één of meerdere zangers. Daarom lenen zij zich heel mooi voor een workshop, omdat zij voor heel veel uiteenlopende muzikale doeleinden kunnen worden ingezet. Maar uiteindelijk gaat het bij een gezamenlijke workshop natuurlijk niet zozeer om de kwaliteit van de muziek, maar het gevoel van samen in een ruimte zitten met dezelfde instelling en samen willen werken om iets te bouwen, wat in dit geval dan een muziekstuk is.

Saamhorigheidsgevoel

Om samen een instrument te bespelen in een workshop, al helemaal als het zo’n rijk percussie-instrument is als de djembe, geeft een gevoel van saamhorigheid in een groep en laat mensen zich verbonden voelen onder het spelen. Voordeel van de djembe is ook dat hij best wel laagdrempelig is: je hoeft niet heel veel theoretische kennis van muziek of noten te hebben om leuk een percussie-instrument te kunnen bespelen. Wel belangrijk is een goede coördinatie en een sterk vermogen om de maat te houden. Maar dat alles is nog niet even belangrijk als een goede teamspeler zijn en samen met je medespelers mooie, unieke muziek willen maken.