Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Internet

De bouw van een mobiel led scherm

Sommige bedrijven zijn op zoek naar een mooie advertentiemogelijkheid om op te vallen en hebben wel eens een mobiel led scherm gezien waarvan ze weten dat het een grote aantrekkingskracht heeft en dat het erg opvalt.

Omdat een led scherm erg duur is en niet iedereen er permanent 1 wil hebben is er de mogelijkheid om er 1 te huren.

Er zijn diverse mogelijkheden van mobiele led schermen in de verhuur.

Typen mobiele led schermen

De meest gebruikte mogelijkheid is een mobiele led aanhanger. Dit houdt in dat het led scherm op een aanhanger is geplaatst en zodoende makkelijk is te vervoeren en naar de locatie waar het nodig is kan worden gebracht. Deze mobiele led aanhangers zijn er in diverse maten. Zo heb je ze al van een paar m2 maar zijn er ook mobiele led schermen die wel 60 m2 groot zijn. Deze zijn dan geplaatst op een hele grote truck. Deze schermen zijn dan ook niet in zijn geheel te verplaatsen maar meestal zit er een speciale hydraulische paal in de wagen en is het scherm opgedeeld in stukken en wordt dat ter plekke opgebouwd. Het is gewoonweg niet mogelijk om een led scherm van meer dan 4 meter hoog over de weg te vervoeren daar de meeste viaducten maar 4.20 zijn.

Er zijn echter ook veel situaties waar het niet mogelijk is om een aanhanger te plaatsen. U kunt hier denken aan bv-podia van evenementen. Toch moet hier een mobiel led scherm worden geplaatst.

Modulaire led schermen

Dit type mobiel led scherm noemt men ook wel modulair led scherm. Dit houdt in dat het gehele scherm bestaat uit kleinere delen en deze worden gekoppeld. Meestal zijn dit zogenaamde verhuurschermen. Deze modules kunnen aan elkaar gekoppeld worden d.m.v. snelkoppelingen. Hierdoor is snel een groot naadloos beeld te vormen op locaties waar geen grote aanhangers kunnen komen.

Deze verhuur led schermen worden vaak vervoert in flightcases. De modules die gekoppeld worden zijn vaak 500 x500 mm en van aluminium gemaakt. Hierdoor zijn ze extreem licht en dus makkelijk in gebruik.

Omdat het aluminium is zijn ze ook extra sterk en zullen dus niet snel beschadigen of vervormen zodat ze niet goed meer passen.

De elektra van deze modules wordt aan de achterkant door gekoppeld door speciale connectoren voor zowel stroom als data. Zo wordt het 1 geheel en kan er 1 beeld worden weergegeven.

Bent u op zoek naar een modulair led scherm kijk dan bij Leddisplayexpert voor goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht