Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bloemen

Hoe je een webshop in WordPress maakt.

Er zijn verschillende zzp’ers en marketingbureaus die webshops maken. Je kunt ook zelf een webshop maken. Zeker als je redelijk goed overweg kunt met de computer, zou dat moeten kunnen. Wil je een webshop maken in WordPress? Dan zijn er een aantal stappen die je moet volgen voor het maken van een webshop. Globaal zijn dit onderstaande stappen voor jouw eigen webshop webdesign.

De stappen

Het is natuurlijk heel wat, om alles van het begin tot het einde te beschrijven. Dat kan ook niet, want elke webshop is weer anders. Het moet ook echt jouw webshop worden, toch? Wel is het mogelijk om de basis weer te geven, die zie je in onderstaande stappen:

Stap 1: Naar een internetprovider zoals One.com of Antagonist, om webruimte en een domeinnaam aan te vragen.

Stap 2: WordPress template, geschikt voor een webshop kopen, bijvoorbeeld bij Envato.

Stap 3: WordPress installeren bij jouw webruimte en het template installeren in WordPress.

Stap 4: Childtheme van het template activeren.

Stap 5: Plugin under construction downloaden, installeren en activeren

Stap 6: WooCommerce installeren en activeren.

Stap 7: Contentmanagement zorg ervoor dat de pagina’s en productpagina’s er zo uit komen te zien als jij wil. Alles kun je hier zelf doen.

Stap 8: Maak het technisch het logistieke gedeelte in orde, denk bijvoorbeeld aan Mollie.

Stap 9: Test de website

Stap 10: Activeer de under construction pagina

Hierin zijn nog niet eens de extra’s meegenomen, zoals het koppelen van Google Analytics en het installeren van de plugin Yoast SEO. Beide zijn handig, als je de webshop wil optimaliseren voor Google.

Webshop webdesign

Toch te veel werk? Het is zeker ook geen schande als je er toch niet uitkomt, webshop webdesign is een vak apart. Het is mogelijk om zelf een webshop te maken, maar het kost ook veel tijd. Tijd die je misschien liever wil besteden, aan de dingen waar jij goed in bent. Dan kun je altijd nog een bureau voor webshop webdesign in de arm slaan. Zo weet je zeker dat jouw webshop, er helemaal goed uit gaat zien.

https://webdesignkaart.nl/webshop-webdesign/