Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Hoe maak je een animatie video?

Een animatie, we kennen het allemaal wel van Disney. De welbekende animatie films zoals Mulan, De leeuwenkoning en Frozen. Maar hoe worden deze animaties nu gemaakt? Dat is een vraag die we ons allemaal wel eens hebben afgevraagd. Wij hebben het voor je uitgezocht en voor je beschreven in deze blog.

 

Proces vooraf

Animaties zijn allemaal tekeningen die achter elkaar staan en achter elkaar worden afgespeeld. Je kunt heel simpel allemaal tekeningen vooraf maken, maar er zijn meer dingen waar je rekening mee moet houden bij het maken van een animatie. Zo moet je ook rekening houden met wat je wilt vertellen in je animatie. Wat je wilt vertellen kun je vaak gebruiken voor een voice over. Op basis van je voice-over kan bepaald worden wat wordt getoond in de animatie.

 

Soorten animaties

Er zijn verschillende soorten animaties, zo hebben we de animatie film die we kennen van Disney. Daarnaast hebben we de tekende animatie, de uitlegfilmpjes waarbij getekend wordt, terwijl gepraat wordt. Ook dit wordt animatie genoemd. In alle animaties gaat weet ik niet hoeveel werk zitten, dat is iets waar veel mensen zich in vergissen.

 

Een animatie maken is dus helemaal niet zo gemakkelijk als men denkt. Er gaat veel werk aan vooraf en zijn veel dingen waarover men moet na denken bij het maken van een animatie. Maar wij houden nog net zoveel van animatie als voor deze blog en gaan het zelf met meer waardering bekijken.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/