Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Hoe verf je een leren bank?

Stel je hebt een hele leuke leren bank gevonden, maar de kleur past net niet bij je interieur of je hebt een hardnekkige vlek op je bank en je hebt geen andere manier om de vlek eruit te krijgen, je leren bank verven is dan een goede oplossing. Hoe pak je dat aan en wat heb je nodig?

 

Ten eerste is het belangrijk dat je het juiste gereedschap hebt. Het belangrijkste is natuurlijk de leerverf zelf. Daarnaast heb je een preparer en een deglazer nodig, een penseel en schone pluisvrije doeken. Daarnaast kan je er nog voor kiezen om een verfbak, handschoenen en finisher te gebruiken. 

 

Ter voorbereiding ontdoe je het leer van al het vuil. Dit doe je met de preparer en de deglazer. Breng wat preparer en deglazer aan op een schoon doekje en wrijf de bank net zo lang totdat de bank schoon is. Doe dit grondig, omdat je anders de kans loopt dat het verf gaat hechten aan het vuil.

 

Vanaf nu is het belangrijk om handschoenen aan te doen, zodat er niet meer verf op de bank terecht komt. 

 

Als je een drastisch andere kleur aan gaat brengen op de bank, is het aan te raden om een grondlaag aan te brengen, zodat de kleuren beter geuit worden.

 

Mix de leerverf grondig. Nu kan je dunne lagen aan gaan brengen. Het is makkelijker om dit te doen in verschillende vlakken. Probeer ook een kwast te gebruiken voor de moeilijk bereikbare plekken. Als de eerste laag is aangebracht, kan je met een verfroller de tweede laag haaks aanbrengen op de eerste laag. 

 

Let altijd op dat je niet teveel verf aanbrengt. Als dit wel gebeurt, is dit te voorkomen door de verf meer te verspreiden over de hele bank. Bij het aanbrengen van verflagen met een roller is het belangrijk om op te letten of de roller te droog of te nat is. In beide gevallen zal het resultaat er niet goed uitzien.

 

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht