Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Hoe word je BHV’er (bedrijfshulpverlener)?

Veel organisaties kiezen er tegenwoordig voor om iemand in dienst te nemen die in bezit is van een geldig BHV-certificaat. Of er wordt, door de werkgever, voor gekozen om een van de werknemers op te leiden tot BHV’er door hem aan te melden voor een BHV cursus . Dit komt doordat het tegenwoordig verplicht is om een BHV’er in dienst te hebben, maar daarnaast heeft het ook een positieve bijdrage aan de veiligheid en gezondheid van het personeel. Maar hoe word je nou een BHV’er? 

BHV-cursus volgen

Heel simpel gezegd is het enige wat je moet doen een BHV-basis cursus volgen en deze met succes afronden door te slagen voor het examen aan het eind van de cursus. Het is mogelijk om jezelf of een personeelslid in te schrijven. Er zijn talloze aanbieders van BHV-cursussen te vinden op het internet waar je je kan inschrijven voor zo’n cursus. 

Soorten BHV-basis cursussen

Een BHV-cursus kan je tegenwoordig op verschillende manieren volgen. Zo heb je tegenwoordig naast Nederlands ook een cursus in het Engels die iedereen kan volgen. Verder heb je sinds kort ook aanbieders die haar cursussen ook online aanbieden; “BHV-basis e-learning”. Hierbij wordt het cursusmateriaal vooraf al naar de cursist gestuurd, zo kan de cursist de theorie alvast doornemen en oefenen en is het enige wat rest een examen maken, wat wel op een cursuslocatie gedaan moet worden. 

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een BHV-cursus te volgen op locatie. Het voordeel hiervan is dat meerdere werknemers voorzien worden van de BHV-theorie en dat de theorie afgesteld kan worden op uw locatie.

Cursuslocaties

BHV-cursussen worden door veel partijen aangeboden. Dit heeft als resultaat dat er cursuslocaties door heel Nederland te vinden zijn. Zo heeft u de mogelijkheid om zelf een locatie naar keuze uit te kiezen. Er zijn ook aanbieders die meerdere cursuslocaties hebben door heel het land.