Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Hoe ziet het rijlessen traject er uit?

Beginnen met autorijden is een leuke en spannende nieuwe uitdaging. Je mag voor het eerst achter het stuur van een auto kruipen en de openbare weg op rijden. Eerst zul je een rijschool bij jou in de buurt moeten zoeken. Eenmaal een gevonden kun je altijd eerst een proefles volgen. Zo leer je de instructeur alvast kennen en krijg je al een idee hoe de auto rijdt. In het begin zul je beginnen met sturen, waarna ook het gas- en rempedaal bedienen zullen volgen.

 

De instructeur heeft bij zijn of haar voeten ook de beschikking over een gas- en rempedaal. Deze zullen alleen ingedrukt worden als hij denkt dat er een onveilige situatie kan ontstaan. Zijn gas- en rempedaal hebben namelijk prioriteit boven die van jou. Blijf vooral altijd kalm achter het stuur. Fouten zijn menselijk en het is dan ook niet erg om ze tijdens het rijlessen af en toe te maken. Hier leer je namelijk alleen maar van. Ook zul je jezelf alvast voor moeten bereiden met een oefen examen theorie. Je moet namelijk in het bezit zijn van een theorie certificaat wil je uiteindelijk op praktijkexamen mogen gaan.

 

Tussentijdse toets, theorie- en praktijkexamen

Halverwege je rijlessenpakket, zul je een tussentijdse toets krijgen. Hierbij moet je 2 à 3 bijzondere verrichtingen moeten uitvoeren. Slaag je hiervoor met vlag en wimpel, dan ben je hiervoor vrijgesteld tijdens het uiteindelijke praktijkexamen. Ook zul je jouw theorie op tijd moeten halen. Studeer het theorie boek en maak af en toe eens een oefen examen theorie. Online en in het theorie boek zijn er genoeg oefen examens voor theorie te vinden.

 

Uiteindelijk volgt dan nog het praktijkexamen. Je begint dan bij een CBR-locatie. Voordat je instapt zul je vanaf 20 à 25 meter een kenteken moeten kunnen lezen. Daarna volgt een rit van ongeveer een half uur. Laat je tijdens deze rit aan de examinator zien dat jij veilig en zelfverzekerd aan het verkeer kunt deelnemen, dan ben je geslaagd voor het autorijbewijs!

https://theorie-oefenexamen.nl/