Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Energie

Homeopathie ook mogelijk voor dieren

Alternatieve geneeswijze voor dieren

Dieren homeopathie is een alternatieve geneeswijze voor dieren, dit betekend dat het dier zal worden genezen zoals de natuur dit wilt. Het dieren homeopathie kan worden gedaan als het dier gedragsproblemen heeft vaak kan dit alleen bij paarden, honden en katten, maar ook als het dier erge klachten heeft. De klachten worden bij homeopathie bij de oorsprong gepakt, ook wordt er bij dieren homeopathie niet alleen naar de klacht gekeken, maar ook naar het dier zelf hoe deze is en wat het karakter van het dier is bijvoorbeeld. Dieren homeopathie kan bij verschillende klachten worden ingezet zowel fysiek, psychisch of functioneel gebied het is dus erg uiteenlopend. Het kan zijn dat het dier enorm geschrokken is van iets en dat het daardoor ineens of langer last heeft van bepaalde dingen dan zou dieren homeopathie een oplossing kunnen zijn om het dier te helpen. Homeopathie wordt niet uitgevoerd door een dierenarts, maar door een persoon die dit vak beoefend en mag ook geen diagnoses stellen van wat het dier mankeert alleen een dierenarts mag dit doen.

Homeopathie zoals al eerder gezegd is een alternatieve geneeswijze gebaseerd op ideeën van een Duitse arts. Het belangrijkste van zijn ideeën was het gelijksoortigheidsbeginsel. Een homeopathische behandeling bestaat uit verschillende consulten. Het bestaat uit het voorschrijven van homeopathica (het voorschrijven van homeopathische middelen), het in verschillende stappen verdunnen door middel van het schudden van stoffen die in pure vorm de zelfde symptomen als de te bestrijden ziekte zouden oproepen. Homeopathie is een van de meest onderzochte geneeswijzen, maar wordt nog steeds niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Homeopathie is per land erg verschillend op juridische status en zo ook op het systeem van vergoedingen van verzekeraars als landen dit hebben. In Nederland worden veel homeopathische behandelingen vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Andere geneeswijzen

In Nederland zijn er naast homeopathie nog veel meer soorten alternatieve geneeswijzen zoals een osteopaat en acupuncturist. Een aternatieve geneeswijze is een behandel of ondeerzoeksmethode waar geen algemeen aanvaard wetenschappelijk bewijs van geneeskundige effectiviteit geleverd is. In 2010-2012 werd de acupuncturist in Nederland het meest bezocht van alle alternatieve geneeswijze die in Nederland te doen zijn. Acupunctuur is een onderdeel van behandelingsmethode afkomstig uit china en is daar een traditionele chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden op de zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. De eerste Europese verhandleing over acupunctuur is in 1683 geschreven door willem ten Rhijne, hij verbeef een hele tijd op Dejima en maakte daar kennis met deze alternatieve geneeswijze.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht