Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woningen

Interieurtrends voor de slaapkamer

Het nieuwe jaar staat bijna voor de deur. De tijd voor een frisse start en een nieuw begin. Dit geldt ook voor je interieur, zoals bijvoorbeeld je slaapkamer. Heb je al jaren hetzelfde interieur en ben je wel toe aan iets nieuws? Dan is dit het moment! Om je een eindje op weg te helpen, geven wij je in dit artikel graag wat inspiratie. Ontdek wat de slaapkamertrends zijn voor het nieuwe jaar! 

 

Meer natuur 

De natuur gaat ook in 2022 een belangrijk element worden in ons interieur. Denk bijvoorbeeld aan bloemenprints, maar ook aan jungleprints, dierenprints of materialen zoals bamboe. Dit brengt een oase van rust met zich mee. Dit is vooral in de slaapkamer erg prettig, aangezien dit een plek is om te ontspannen en tot rust te komen. Zet daarnaast ook eens een extra plantje in je slaapkamer voor meer sfeer en leven. Let er wel op dat je niet té veel planten in je slaapkamer neerzet. Dit is minder goed voor je gezondheid tijdens het slapen. 

Minimalisme 

Net zoals voorgaande jaren blijft ook komend jaar minimalisme een belangrijke trend voor de slaapkamer. Dit houdt in dat je eigenlijk niet veel meubels en accessoires nodig hebt in je slaapkamer om een gezellige sfeer te krijgen. Met een paar spulletjes kom je al een heel eind. Vandaar het gezegde: less is more. Denk maar aan subtiele kandelaars en lampen, maar ook aan egale kussentjes en vloerkleden. Je kunt je slaapkamer helemaal naar eigen wens inrichten. Door de inrichting basic te houden met een paar leuke details, zal je slaapkamer ook minder druk en chaotisch overkomen. Dit is dus weer goed voor je nachtrust. 

 

Comfy beddengoed 

Natuurlijk moet je lekker liggen als je gaat slapen. En dat kan met comfy beddengoed van slaapkalm.nl! Het is voor een goede nachtrust belangrijk dat je een goed dekbed en kussen op je bed hebt liggen. Probeer hier dus ook in te investeren. Beddengoed gaat lang mee, dus kun je maar beter voor de beste kwaliteit gaan. Dit zal op ten duur voorkomen dat je klachten krijgt aan bijvoorbeeld je nek, rug of schouders. Om je slaapplek zo comfortabel mogelijk te maken, kun je ook nog een mooie dikke sprei over je bed leggen die matcht bij de kleuren van je slaapkamer. Dit kun je combineren met een aantal mooie sierkussens die je tegen je hoofdkussen aan legt.