Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Kies voor golfplaat

Ben je op zoek naar de juiste golfplaat? Deze vorm van dakbedekking komt in verschillende materialen en het is goed om te weten welk materiaal bij welke situatie past. Golfplaten zijn een relatief goedkope dakbedekking en bestel je gemakkelijk online. Zo kun je bijvoorbeeld golfplaat bij van Viegen kopen. Zij hebben een uitgebreid assortiment en geven je graag advies over de verschillende materialen. Om je alvast een beetje op weg te helpen, vind je hier alvast wat informatie.

 

Materiaalkeuze

Golfplaten worden gebruikt om een ruimte of overkapping af te dekken. Denk hierbij aan tuinhuizen, carports en schuren. Ze zijn te verkrijgen in doorzichtig materiaal, in diverse kleuren zodat je het af kunt stemmen op jouw wensen en doel. Elk materiaal heeft voor- en nadelen.

 

Kunststof golfplaten

De kunststofplaat wordt het meeste gebruikt. Deze is gemaakt van PVC of plexiglas en is doorzichtig. Dit materiaal is populair omdat het makkelijk te bewerken en te plaatsen is. Je kunt het zelf op maat zagen. Daarnaast is het bestand tegen hitte en is het erg stevig. Ideaal dus voor een overkapping of carport.

 

Netjes afgewerkte bitumen platen

Er zijn ook platen van bitumen. Deze zijn netjes afgewerkt en kan tegen extreme weersomstandigheden. Het materiaal is duurzaam en vormvast. Verkrijgbaar in meerdere kleuren en ideaal wanneer je niet teveel onderhoud wilt aan je dakbedekking.

 

Stevig en duurzaam

Op zoek naar extra stevigheid? Ga dan voor een metalen golfplaat. Komt iets minder vaak voor bij een tuinhuis, maar kan het overwegen waard zijn wanneer je materiaal wilt wat heel erg lang mee gaat. Metaal is niet makkelijk te bewerken, dus zelf zagen zal niet gaan. Je moet het dus op maat laten maken en meestal ook laten plaatsen. Het is daardoor wel een wat duurdere optie dan een kunststof of bitumen plaat.

 

Geluiddempend materiaal

Breng je veel tijd door onder de overkapping of in het tuinhuis? Dan is het wel zo fijn dat geluid van buiten je zo min mogelijk hindert. Op een metalen of PVC plaat hoor je het als er een flinke regenbui overtrekt. In dit geval kun je kiezen voor cementvezel platen. Deze hebben een geluiddempende eigenschap en laten daarnaast ook vocht van binnen naar buiten door.

 

Advies over welke plaat en hoeveel je nodig hebt

Op internet kun je kijken hoeveel platen je nodig hebt. Dit is namelijk afhankelijk van het oppervlakte van de ruimte, maar ook van hoeveel overlapping je tussen de platen wilt hebben. Heb je hierin wat advies nodig, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van van Viegen. Zij helpen je graag bij het kiezen van de juiste golfplaat. Zij hebben een breed assortiment, met verschillende golfplaten en helpen je graag de juiste te kiezen.