Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Mediation bij Vandaag Advocaten

Je hebt samen met je partner besloten om te gaan scheiden. Hoe pak je dat aan? Tijdens die periode komt er veel op je af en moeten veel zaken geregeld worden. Bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen of wie waar gaat wonen. Vandaag Advocaten begeleid je door dit hele traject. We nemen samen met jou de mogelijkheden door om te kijken wat het beste bij jullie situatie past. Een van de opties is het inschakelen van een mediator. Deze manier is geschikt voor iedereen die in goed overleg afspraken wil maken. In dit artikel laten we je zien hoe het Mediation traject eruitziet en wanneer je hiervoor kiest.    

 

Wat is mediation?

Wanneer het aankomt op een scheiding is mediation de snelste optie. Het traject doen jullie samen met een mediator. Dit is een onafhankelijke deskundige op het gebied van communiceren en onderhandelen. Deze mediator begeleidt jou en je partner op zowel juridisch, financieel als emotioneel vlak. Dit is belangrijk, want bij een echtscheiding komen al deze aspecten om de hoek kijken. In een mediation traject wordt er gezocht naar een oplossing die voor beide partijen werkt. Dit alles zonder daarvoor naar de rechter te moeten.

 

Wanneer kies ik voor een mediation traject?

Veel mensen kiezen voor een mediation traject wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Het welzijn van de kinderen is vaak de grootste zorg bij scheidende ouders. Een mediation traject voor de ouders kan een positieve invloed hebben op de ervaring van de kinderen. Doordat er tijdens het traject gekomen wordt tot gezamenlijke afspraken, kan er ook goed gekeken worden naar de toekomst van de kinderen. Bij Vandaag Advocaten vinden we dat een mediation traject succesvol is afgesloten wanneer er duidelijke, prettige en veilige regelingen worden gemaakt voor zowel de ouders als de kinderen.

 

Hoe ziet het mediation traject eruit?

Bij Vandaag Advocaten is het eerste telefonisch consult volledig vrijblijvend. We kijken tijdens deze afspraak met je mee wat de situatie is en welke mogelijkheden er zijn. Ook wordt hier gekeken of de zaak in aanmerking komt voor een mediation. Wanneer dit zo is begint het traject. Een mediation traject bestaat uit 3 tot 5 gesprekken. Het doel is om tot een echtscheidingsconvenant te komen. In het geval dat er kinderen zijn wordt er ook samen met de mediator een ouderschapsplan gemaakt. Tijdens de gesprekken komen er onderwerpen aanbod zoals de alimentatie en de afwikkeling van de huwelijksvoorwaarden.

 

Waarom kiezen voor mediation bij Vandaag Advocaten?

Mediation Leidsche Rijn is onderdeel van het advocatenkantoor Vandaag. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van betrokkenen en het volledig faciliteren van het proces wat komt kijken bij een echtscheiding. Onze mediators hebben aandacht voor de juridische, financiële en emotionele kant. We vinden het belangrijk dat er gezocht wordt naar een regeling die de belangen van zowel jou als je partner behartigd. Doordat onze mediators deskundig, klantgericht en betrokken zijn kan er tot goede afspraken gekomen worden voor de toekomst van zowel jou, je partner en de eventuele kinderen.