Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Muziek

Met de djembé workshop doe je de kinderen een groot plezier

Kinderen meer leren kan je doen door onder andere een leuke djembé workshop  te laten volgen. Veel kinderen vinden het leuk om muziek te maken en door middel van een djembé workshop worden deze kinderen samengebracht om met elkaar muziek te gaan  aken. Het is bewezen dat muziek goed is voor de geestelijke gezondheid en het draagt bij kinderen ook bij aan hun ritmisch vermogen dat nog moet worden ontwikkeld. Het leren bespelen van een instrument is het beste om te doen op een jonge leeftijd, omdat je dan nog een heel hoge leercurve hebt en zo een groei in kunt slaan met betrekking tot dit instrument.  Het IQ en het EQ van de kinderen wordt op deze manier gestimuleerd en maakt een groei door, wat alleen maar positief is voor de kinderen. Ook wordt het vermogen op abstract gebied verbeterd, net als het analytisch  vermogen van de kinderen.

 

Groei van de kinderen

De djembé workshop draagt er aan bij om de kinderen te leren een instrument te bespelen en hiermee alle bovengenoemde doelen te behalen en de kinderen een goede groei te laten doormaken. De kinderen worden in de djembé workshop in een korte tijd aangeleerd hoe je een instrument moet bespelen en de basistechnieken worden hierin duidelijk naar voren gebracht. Daarnaast worden de kinderen ook aangeleerd om goed te kunnen samenwerken. De emotionele en sociale vaardigheden worden door de djembé workshop versterkt, waardoor de kinderen zich ook op dit gebied nog eens extra ontwikkelen.

 

Werken met kinderen

De leraar leert de kinderen tijdens de djembé workshop op een leuke manier het instrument te bespelen en heeft zelf ook al veel jaren ervaring met het bespelen van dit instrument. Omdat hij ook veel met kinderen heeft gewerkt is het voor hem juist heel leuk om het instrument ook te leren bespelen aan kinderen.