Ontmaskerde 5 mythes over aardappelen die mensen hebben geloofd

Aardappelen zijn ieders favoriet, net als de mijne. Het maakt niet uit in welke vorm aardappelen zijn, ze zijn even ...

Inhoudsopgave:

Aardappelen zijn ieders favoriet, net als de mijne. Het maakt niet uit in welke vorm aardappelen zijn, ze zijn even geliefd. Gedacht met zo’n hype van aardappel liefde, het zijn een paar mythes waar mensen al jaren in geloven. Nou, je zult verrast zijn om de echte feiten te kennen!

Door veel aardappelen te eten, kom je aan

De mythe wordt gevolgd door het concept dat aardappelen koolhydraatrijk zijn. Het eerste is dat we allemaal koolhydraten nodig hebben om een ​​gezond leven te overleven. Ze worden beschouwd als de belangrijkste brandstof om iemand actief te houden. Het leuke feit is dat aardappel koolhydraten de enige energiebron zijn die de hersenen gebruiken. Je kunt deze koolhydraten dus niet de schuld geven van de extra centimeters in je taille.

Aardappelen kunnen een grote rol spelen in uw programma voor gewichtsbeheersing. Ze zijn zeer bevredigend en zitten boordevol voedingsstoffen.

Ontmaskerde 5 mythes over aardappelen die mensen hebben geloofd

De glycemische index is hoog

Als je de GI-factor in verband brengt met aardappelen en ze niet meer eet, is dat volkomen onredelijk. Het enige dat zeker is, is dat de glycemische index geen vaste eigenschap is voor welk voedsel dan ook, maar varieert op basis van de bereiding en het proces, samen met de oorsprong en rijpheid. Als je het alleen over aardappelen hebt, gaat het van gekookte aardappelen met een lage GI van 56 tot gebakken aardappelen met een hoge GI van 111.

De schil van aardappelen heeft de echte room

Velen zijn van mening dat het schillen van de rode aardappelen de voedingswaarde ervan zal verminderen. Nou, de waarheid is dat de aardappelschil niet alle voedingsstoffen bevat. In feite verliest het verwijderen van de huid alleen vezels die nauwelijks van 2 g tot 2 g zullen zijn. Nou, het goede nieuws is dat alle room (waardevolle aardappel kalium en vitamine C zijn te vinden in het vruchtvlees.)

Zoete aardappelen zijn beter dan blanken

winst, aardappelen gezond noemen, houdt rechtstreeks verband met de bereiding en perceptie ervan. De witte worden vaak gebruikt waar ze sterk worden verwerkt. Het beste gebruik van witte aardappelen is om frites te maken waar ze op een meer natuurlijke manier van worden genoten. Nu gaat in zo’n geval alle eer niet naar de aardappelen, maar naar het proces dat ze in frietjes heeft omgezet en hoe je kunt weerstaan ​​aan het eten van friet.

Rekening houdend met meer vergelijking tussen witte aardappelen en zoete aardappelen, hebben de vorige een meer ijzer- en magnesium verhouding in vergelijking met de tweede. Terwijl zoete aardappelen meer vezels en vitamine A bevatten.

Aardappelen zijn niets meer dan alleen lege calorieën

Ja, aardappelen bevatten zetmeel, maar we kunnen niet zeggen dat ze niets anders bieden dan de calorieën. De gemiddelde ongeschilde aardappel is eigenlijk ongelooflijk rijk aan voedingsstoffen, met 620 mg kalium, 10% ADH vitamine B6, 2 g vezels, 3 g eiwit, 45% ADH vitamine C, plus NUL vet, NUL natrium en slechts 110 calorieën.

Dus het maakt niet uit wat voor soort aardappelen je eet; eten in de juiste portie is waar het om gaat. Het is duidelijk dat aardappelen niet gemakkelijk te weerstaan ​​zijn.

Gerelateerde Berichten

Een goed functionerende espressomachine is onmisbaar in zowel horeca als kantooromgevingen. Toch komen storingen vaker voor dan je denkt. Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld lekkages,

...

Licht verteerbaar, vol van smaak Schol staat bekend om zijn zachte, verfijnde textuur. Bij Urker vishandel Hakvoort komt deze topkwaliteit rechtstreeks van de Noordzee naar

...

Een wijnproeverij in de buurt van Utrecht is niet compleet zonder de juiste gerechten erbij. De combinatie van wijn en spijs tilt de beleving naar

...

Duurzaam ondernemen in de voedselindustrie wordt steeds belangrijker. Voor horecaondernemers die waarde hechten aan herkomst en impact, is het essentieel om samen te werken met

...

Een pizza-avond is altijd een geweldige manier om gezellig samen te zijn met vrienden of familie, maar het kan ook een uitdaging zijn om alles

...

De traditionele bedrijfskantine, zoals we die kennen, is aan het evolueren. Waar het voorheen vooral een plek was waar medewerkers snel een broodje of een

...

In de drukte van een werkdag is een smakelijke en voedzame lunch een welkome verademing. Bij Loof Catering begrijpen we dat een uitgebalanceerde lunch niet

...

Een essentiële stap in het bereiden van hoogwaardige koffie is het gebruik van een goede koffiemolen. Vers gemalen koffiebonen zorgen voor een rijke smaak en

...

In de hedendaagse landbouwindustrie is de opslag van granen een essentieel onderdeel dat aanzienlijke milieu-impact kan hebben. Het is cruciaal om methoden te ontwikkelen en toe te

...

  Espresso, het hart van vele koffieliefhebbers, is niet alleen een drankje maar een passie. Het kiezen van de juiste espressomachine kan echter een uitdagende

...

Een smakelijke lunch hoeft niet altijd gepaard te gaan met hoge kosten. Den Haag, als bruisende stad met een diverse culinaire scène, biedt tal van

...

Vranken champagne is een gerenommeerd champagnemerk dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit en vakmanschap. In dit artikel duiken we in de rijke geschiedenis van

...

Het Onderhouden en Schoonmaken van een Espressomachine Een espressomachine is een investering die, mits goed onderhouden, jarenlang uitstekende koffie kan produceren. Regelmatig onderhoud en schoonmaak

...

Er is iets magisch aan een doos vol smeuïge, chocolade brownies die bij je op de deurmat arriveert. Het verzenden van brownies per post is

...

Midden in het kloppende hart van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Rembrandtplein, schuilt een culinair geheim dat uw zakenlunch naar een hoger niveau

...

Honing is niet zomaar een zoetmiddel. Als je eenmaal de smaak en textuur van pure, natuurlijke honing hebt ervaren, besef je dat dit gouden goedje

...