Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Rechten

Ontvang een rechtvaardige letselschadevergoeding met het bedrijf LSB.nl

Een auto-ongeluk kan zowel kostbaar als levensveranderend zijn. Tussen medische kosten en reparatiekosten, kunnen de rekeningen zich snel opstapelen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u een eerlijke schadevergoeding krijgt, zodat u uw leven zo snel mogelijk weer kunt oppakken. 

Om uzelf in de beste positie te brengen, zijn er acties die u moet ondernemen op de plaats van het ongeval, maar ook in de dagen daarna, om uw beste kans op een positief resultaat te verzekeren. Lees hier meer over het bedrijf LSB.nl.

Te ondernemen stappen op de plaats van het ongeval

Er zijn veel voordelen die u uzelf kunt geven direct na een ongeval. Natuurlijk, als u zwaar gewond bent, dan is dat de hoogste prioriteit, en kan al het andere wachten. Als u in staat bent, echter, het volgen van deze eenvoudige stappen kan gaan een lange weg om jezelf te beschermen.

Stop uw auto en ga aan de kant

Het eerste wat je moet doen na een ongeval is om uw voertuig te stoppen en naar de kant van de weg te trekken als je in staat bent. Het opruimen van de weg zal u verwijderen van mogelijke verdere schade van andere voertuigen naderen van de scène.

Controleer op verwondingen

Nadat u uw voertuig hebt uitgeschakeld, voert u een snelle zelfcontrole uit om te beoordelen of u al dan niet gewond bent. Controleer vervolgens de passagiers in uw auto. Als iedereen in uw auto in orde is, verlaat u uw voertuig en gaat u voorzichtig op weg om alle andere betrokkenen bij de aanrijding te controleren. Als iemand medische hulp nodig heeft, belt u 911 en volgt u de instructies van de operator.

Doe aangifte van een ongeval

Als u 112 hebt gebeld omdat u gewond was, is de politie al onderweg. Anders moet u ze bellen, zodat ze ter plaatse kunnen komen en u een ongevalsaangifte kunt doen. Hoewel het kan zijn dat noch u noch de andere bestuurder echt de politie erbij wil betrekken, is het in veel gevallen wettelijk verplicht om dit te doen. Het niet melden van het ongeval kan u in een zeer kwetsbare positie brengen.

Verzamel informatie

Hoe meer informatie u kunt verzamelen op de plaats van het ongeval, hoe beter. Wissel verzekeringsinformatie uit met eventuele andere betrokken bestuurders. Noteer kentekennummers en details over de andere voertuigen, inclusief de schade. Praat met eventuele getuigen en verzamel contactinformatie. Noteer de weersomstandigheden en alle andere zaken die een rol hebben gespeeld bij het ongeval. Maak overal foto’s van.

Zoek medische hulp

Laat u ter plekke onderzoeken door een ambulancebroeder. Zelfs als u zich goed voelt, betekent dat nog niet dat u geen letsel heeft opgelopen. Veel verwondingen bij auto-ongelukken zijn niet onmiddellijk waarneembaar, vooral wanneer uw adrenaline hoog is. Nadat u door het ambulancepersoneel bent nagekeken, gaat u naar het ziekenhuis voor een grondiger onderzoek. Bekijk hier op welke letselschadevergoeding u recht heeft.

http://letselschadebureau.nl