Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Overweeg je om te beleggen? Lees deze tips eens

Wanneer je overweegt om te gaan starten met beleggen moet je wel weten hoe je te werk gaat. Je wilt natuurlijk je geld niet zo even kwijtrakenJe moet dus wel een manier vinden hoe je dit het beste kan doen. Daarom een aantal punten waar je rekening mee moet houden.  

Wat is investeren en beleggen? 

Wanneer je geld gaat investeren wil je dat met een financieel voordeel doen. Er zijn eigenlijk wel veel manieren om te investeren want je kunt dat in goud doen maar ook in vastgoed. Vaak bedoelt men beleggen op een beurs. Dan heb je te maken met aandelen of obligaties van bedrijven en de overheid. Nu kan je dit zelf doen maar ook met een vermogensbeheerder. Je doel is investeren en er meer van maken maar het kan ook verliesgevend zijn. Maar verlies kan je voorkomen door het opzetten van een goed plan.  

Stappenplan Beleggen 

Wanneer je dan toch overweegt om te gaan beleggen merk je dat er veel informatie op je af komt. Daarom is een goed stappenplan best een heel goed idee.  

Stap 1: plan maken: Bepaal je doel, termijn, inleg en hoeveel risico je wilt nemen.  

Stap 2: Zelf beleggen of uitbesteden: Maak de keuze of je zelf gaat beleggen of dat je het gaat uitbesteden aan een vermogensbeheerder.  

Stap 3: Met welk product ga je beleggen: je kunt kiezen voor aandelen, fondsen, indextrackers en veel meer producten. Kies je voor uitbesteden dan zorgt de vermogensbeheerder voor een gespreide portefeuille.  

Stap 4: vergelijken van beleggingsrekeningen: Je kunt kiezen uit brokers en vermogensbeheerders.  

Stap 5: Een rekening openen: Wanneer je zelf gaat beleggen kun je kiezen voor een broker wanneer je laat beleggen kan je een beleggingsrekening bij de beste vermogensbeheerder doen.  

Stap 6: De eerste aankoop: Je zoekt het product op je rekening op, selecteert de beurs. Naar aanleiding van het bedrag, wat je wilt besteden ga je de aandelen kopen.  

Stap 7: Blijf altijd het beleggen leren: Zorg altijd dat je op de hoogte bent van de nieuwe dingen die er bij beleggen plaats vinden. Leren beleggen is ook zo min mogelijk fouten maken.  

Beleggen hoeft voor een beginner dus eigenlijk helemaal niet moeilijk te zijn. Wanneer jij een goed plan hebt en de juiste keuzes hebt gemaakt voor jezelf kan je ervaring alleen maar groot zijn.  

Beginners fouten: 

Wanneer je fouten maakt kan het je geld kosten. Je wilt dus graag zo min mogelijk fouten maken. Een aantal beginnersfouten kunnen zijn:  

 • Als je gaat beleggen zonder plan 

 • Als je voor een korte termijn gaat beleggen 

 • Als je ineens het hele bedrag gaat inleggen 

 • Wanneer je gaat beleggen met geleend geld 

 • Als je investeert in een product waar je niets van snapt.  

 • Als je investeert in een product met een hoog risico. 

 • Als je in CFD’s gaat beleggen 

 • Als je belegt zonder een vergelijking te maken 

 • Als je beslissingen maakt uit emoties 

 • Wanneer je te veel handelt 

 • Wanneer je te weinig spreidt.