Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Banen en opleidingen

Parttime werken in de horeca? Neem de stap

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, maar kan of wil je niet fulltime aan het werk gaan? Dan is een parttimebaan in de horeca misschien wel wat voor jou. We zullen je uitleggen waarom werken in de horeca zo leuk is!

Geweldig leuke werkplek

In de horeca werk je vaak op de leukste locaties. Horecagelegenheden worden aantrekkelijk gemaakt, zodat mensen hun geld ervoor willen neerleggen om er te mogen eten of verblijven. Jij wordt er gewoon betaald om er te zijn! 

Een levendige bar of prachtig restaurant is toch een geweldige werkplek. Een mooie werkplek zorgt vaak ook meteen voor motivatie om de standaard hoog te houden en je werk extra goed uit te voeren.

Je ontmoet veel nieuwe mensen

Werken in de horeca is echt werken in groepsverband. Je bent met je collega’s echt een team en daardoor vaak en snel hecht met elkaar. Door het samenwerken leren jullie elkaar snel kennen en vaak wordt er na een lange dienst nog even samen een drankje gedronken.

Goede werksfeer

Door de combinatie van een leuke werkplek en werken in een leuk team, is er al snel een goede werksfeer. De meeste mensen gaan ook naar een restaurant of bar voor de gezelligheid. Dit kun je zelf ook merken, omdat er altijd wel een gemoedelijke sfeer hangt.

Iedereen komt er voor de gezelligheid en zijn plezier. Dit weerspiegel je zelf ook al snel. Als jij het leuk en gezellig hebt en er een goede sfeer in het team hangt, dan werken de klanten dat ook meteen.

Werktijden zijn flexibel

Vaak werk je in de avonduren en de weekenden. Als je bijvoorbeeld in Eindhoven studeert of woont en parttime wilt werken, is er genoeg keuze avondwerk in Eindhoven te vinden. Je krijgt waarschijnlijk een 0-uren contract en je kunt je uren redelijk zelf indelen. Als het een rustige avond is kan het zijn dat je na 3 uur werken alweer thuis op de bank ligt. Als het druk is kan een shift ook makkelijk 8 uur duren.

Ook wanneer je extra geld nodig hebt of tijd over hebt en wilt gaan werken is dit vaak mogelijk. Ze kunnen in de horeca altijd wel handjes gebruiken. Dat je parttime wilt werken, hoeft niet te betekenen dat je parttime moet werken als je meer kan en wilt werken.

Een fijn salaris

In de horecasector is altijd werk en kun je ook snel doorgroeien. Deze loopbaanontwikkeling zal dan ook positieve invloed hebben op je salaris. Zolang jij de juiste inzet toont, zul je daar ook naar betaald worden. Vergeet ook zeker de fooien die je in een bar of restaurant kunt krijgen niet!

Keuze voor parttime werken

Er is in de horeca altijd vraag naar personeel. Of dit nu parttime of fulltime is. Soms kan het beginnen met parttime werken de stap wat verlagen om er ook echt te gaan beginnen. Je kunt deskundig advies parttime vacature Eindhoven krijgen, om uit te zoeken of dit bij je past. Zo kunnen jullie samen uitzoeken wat er voor je mogelijk is.