Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

Is het nodig om regelmatig met een psycholoog te praten?

Zit jij de laatste tijd niet zo lekker in je vel? Je bent echt niet de enige! Het kan iedereen overkomen dat je soms hulp nodig hebt met je mentale gezondheid. Schaam je dan ook niet en schakel op tijd de hulp in van een ervaren psycholoog. Samen werken jullie aan een oplossing voor de problemen die je ervaart. Zo kom je weer lekker in je vel te zitten en krijg je het gevoel dat je je problemen weer de baas bent. Tijdens de behandeling sta jij centraal. Samen met de psycholoog vorm je een team en mag je meebeslissen over de behandeling die wordt gegeven. Een psycholoog kijkt samen met jou naar het verleden en het heden. Hoe zijn je klachten ontstaan en hoelang spelen ze al? Vervolgens wordt er een diagnose gesteld, waarna er gestart kan worden met het behandelplan.

 

Ben jij dringend opzoek naar een praktijk, maar loop je overal tegen ellenlange wachtlijsten aan? Gelukkig bestaan er ook praktijken die nauwelijks tot geen wachtlijst hanteren. Zo kun je direct aan de slag met de hulp die je nodig hebt. Spreekt dit je aan? Klik voor meer informatie over de praktijk in Amsterdam.

 

Voor welke problemen kun je terecht bij een psycholoog?

De problemen waarvoor je bij een psycholoog terecht kunt, zijn heel divers. De problemen die de bovengenoemde praktijk vooral behandelt zijn:

 

  • Je voelt je vaak depressief of down. Dit merk je aan negatieve gedachten en het verlies van plezier in je leven.

  • Angst is heel nuttig voor gevaarlijke situaties, maar angst kan ook je leven beheersen. Hierdoor vind je eigenlijk geen rust. Met een psycholoog kun je aan je angsten werken door deze stapje voor stapje te overwinnen.

  • Veel mensen hebben last van stress. Dit kan meerdere oorzaken hebben: school, werk en/of relaties. Soms duurt stress zo lang of is het zo heftig dat je er lichamelijk en mentaal last van krijgt. De psycholoog leert je stress te herkennen en hoe je herstelt van ongezonde stress. 

  • Laag zelfbeeld. Ook een laag zelfbeeld kan je echt in de weg zitten. Je hebt daarbij bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen en vindt jezelf minder waard dan anderen. Of je hebt vaak te maken met negatieve gedachtes over jezelf. Een betere relatie met jezelf heeft een positief effect op heel je leven.

 

Soms is er meer aan de hand

Soms kan het zijn dat de oorzaak van de problemen die je ervaart dieper ligt. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van een onderliggende stoornis zoals autisme, ADHD, ADD, een persoonlijkheidsstoornis, etc. Ook voor deze problematieken kun je bij de praktijk terecht. De praktijk helpt bij het diagnosticeren en behandelen van dergelijke problematieken. Soms kan het zijn dat je wordt doorverwezen naar een specialist op het gebied van jouw specifieke probleem. Heb jij het vermoeden dat je wel eens ADHD zou kunnen hebben? Op de website vind je informatie over behandeling voor adhd en vele andere problemen. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met een ervaren psycholoog!