Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Same Day Delivery Vandaag besteld vandaag in huis!

Consumenten zijn steeds minder snel tevreden over de duur van de bezorging. Wanneer je als consument iets uit het buitenland besteld weet je dat het pakketje ongeveer twee weken onderweg zal zijn. Dit is natuurlijk wel afhankelijk uit welke land je het besteld. Maar in Nederland kom je daar in deze tijd als webshop niet meer mee weg. Consumenten willen het pakketje zo snel mogelijk ontvangen, het liefst dezelfde dag nog. Gelukkig is het aanbieden van Same Day Delivery voor steeds meer webwinkels geen issue meer. Maar voor diegene die het nog niet aanbieden leggen we in dit blog uit wat Same Day Delivery of SDD is en waarom jij als webshopeigenaar die zou moeten aanbieden.

Waarom Same Day Delivery?

Steeds meer webshops hanteren het SDD principe. Wanneer je als consument een bestelling plaatst bij een webwinkel, dan ontvang je in bijna alle gevallen de bestelling de volgende dag in huis. Maar als webshopeigenaar wil jij je natuurlijk onderscheiden van andere webwinkels. In plaats dat de consument het pakketje de volgende dag in huis heeft, ontvangt hij het vandaag nog in huis!

Maar naast dat jij je wilt onderscheiden en je concurrentiepositie van jouw webshop hiermee versterkt levert het verzenden van pakketten met Same Day Delivery nog meer voordelen op. Zo bied jij jouw klanten;

  • extra service;
  • een snellere levering en het werkt het conversie verhogend. Een onderzoek van Bol.com heeft uitgewezen dat snellere levertijden zorgen voor zo’n 8% meer conversie;
  •  snellere levertijden dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat consumenten sneller overgaan tot aankoop;
  • een latere Next Day cut-off tijd. Zo zou je deze kunnen verlaten tot 23.59 uur.

Vandaag besteld vandaag in huis

Same Day Delivery is ook wel bekend als ‘Vandaag besteld vandaag in huis’. Sameday delivery is dus een Engelse vertaling van ‘dezelfde dag levering’.

Wanneer je een bestelling hebt geplaatst bij een webshop die vandaag nog pakketten versturen, dan wordt je bestelling meestal in de avond geleverd. Bijna alle webwinkels zorgen ervoor dat je voor 22:00 uur je bestelling in huis hebt. Zo hoef je niet op te blijven om je pakketje in ontvangst te nemen. Maar let op; een bestelling die op dezelfde dag bezorgd moet worden brengt veel werk en kosten met zich mee. Als webwinkeleigenaar probeer je uiteraard zo min mogelijk van deze kosten door te berekenen aan de klant, want de klant is en blijft natuurlijk koning.

Spoedlevering een vorm van Same Day Delivery?

Ja, spoedlevering is als het ware een supersnelle dezelfde dag levering. Al binnen 2 uur nadat ze zijn aangemeld pakketten versturen en laten bezorgen! Wist jij dat dat kon?

Dat een pakketje dezelfde dag met spoed geleverd wordt is vooral van belang bij producten met een hoge urgentie. Denk hierbij aan versproducten als taart en bloemen, maar ook cadeaus, wenskaarten auto- en scooteronderdelen staan vaak ook op de urgentielijst.

Verstuur jij jouw prakketten voortaan ook dezelfde dag of zelfs met spoed?

Gerelateerde artikelen

Laat hier een hydraulisch systeem op maat ontwikkelen

Laat u adviseren door een hypotheekadviseur

Neem op een mooie manier afscheid met een goedkope uitvaart