Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Zakelijke dienstverlening

Schakel een inkoopadviesbureau in voor verbeterd contractmanagement

Contractmanagement is een onderdeel van de bedrijfsvoering waar het inkoopadviesbureau u graag bij helpt. Advies over contractmanagement aan de hand van een grondige spendanalyse geeft u veel meer inzicht in de inkoopprocessen van uw bedrijf. Contractmanagement is tegenwoordig grotendeels geautomatiseerd. Heeft u veel leveranciers, en dus veel verschillende contracten, dan kan een inkoopadviesbureau als Grippr u helpen om uw leveranciersbeleid inzichtelijker te maken. Wilt u meer weten over hoe dat werkt? Lees dan verder.

Een inkoopadviesbureau denkt graag mee over contractmanagement

Het managen van contracten lijkt geen complexe zaak, maar als u met honderden of zelfs duizenden leveranciers te maken heeft, is dat een ander verhaal. Het bijhouden van de administratieve kant van het verhaal en het overzicht behouden over al die verschillende leveranciers wordt dan een monsterklus, waar u als bedrijf wel wat hulp bij kunt gebruiken. Hoe helpt een inkoopadviesbureau u daarbij?

Een spendanalyse vergroot het inzicht in uw onderneming

Schakelt u een inkoopadviesbureau zal altijd beginnen met het maken van een grondige analyse van de inkoopprocessen en de leveranciers. In deze zogenaamde ‘spendanalyse’ wordt een enorme hoeveelheid data inzichtelijk gemaakt. Op basis wordt een advies uitgebracht over de manier waarop u een optimaal inkoopresultaat kunt behalen.

Specialistische software helpt bij het beheren van leveranciers

Om u meer grip te geven op uw leveranciersbeleid wordt voor ieder bedrijf aangeraden om specialistische software te gebruiken. Inkoopadviesbureaus helpen u met het implementeren van dergelijke software, die zorgt voor meer transparantie en, als gevolg daarvan, voor betere interne en externe communicatie.

Kostenbesparing dankzij beter management van uw leveranciers

Het goed managen van leveranciers is van groot belang voor het optimaliseren van uw inkoopprocessen. Een analyse laten maken door een adviesbureau is dan ook een investering die zichzelf, dankzij de kostenbesparing en wegens andere voordelen voor uw onderneming, in de regel snel zal terugbetalen.