Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Huishoudelijk

Tips om een rolsteiger aan te schaffen

Iedereen die actief is in de bouwsector, bijvoorbeeld als gevelbelettering of dakdekker, of die geregeld op hoogte werkzaamheden verricht, denk aan glazenwassers, kent ze wel: rolsteigers. Dit hulpmiddel is van cruciaal belang als je die voor je werk nodig hebt en je eigen veiligheid en die van je collega’s wilt garanderen. Niet elke rolsteiger is natuurlijk hetzelfde. De beste rolsteigers koop je bij Rolsteiger.net. Gezien de keuze die er is qua soorten rolsteigers is het wel de vraag waar je op moet letten als je een geschikte rolsteiger voor jezelf, als zzp’er of klusser, of voor jouw bedrijf zoekt. In dit blog geven we je een aantal praktische adviezen voor het aanschaffen van een goede rolsteiger.

Het type rolsteiger: voor buitengebruik of binnengebruik?

De beste rolsteigers koop je bij Rolsteiger.net. Bij deze gespecialiseerde aanbieder kun je kiezen uit rolsteigers voor buitengebruik, ook wel gevelsteigers genoemd, en voor steigers die je binnen kunt inzetten en die kamersteigers heten. Kamersteigers zijn lager en zijn voorzien van wendbare wielen, zodat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Ze zijn ideaal om bijvoorbeeld wanden en plafonds te schilderen en/of af te werken, tot een hoogte van zo’n 3 à 4 meter.

Koop ook losse onderdelen bij je steiger

Een rolsteiger kopen is één ding. Een tweede is om te zorgen dat je genoeg belangrijke reserveonderdelen hebt die je bij calamiteiten kunt gebruiken. Dikwijls gebeurt het bouwvakkers dat een bouwproject vertraging oploopt, omdat er geen reserveonderdelen beschikbaar zijn. Zorg er daarom voor dat je bepaalde accessoires voor steigers, zoals bouten en steunbalken, voorradig hebt, mocht de nood aan de man of vrouw zijn.

Let op de juiste platformhoogte.en de werkhoogte

Bij steigerverkopers kom je soms twee soorten maten tegen die gebruikt worden om de hoogte van een steiger aan te geven. De hoogte waar je het beste op kunt letten is de platformhoogte. Dit is de hoogte waar je op staat. Tel je hier 1.8 meter bij op, dan heb je de werkhoogte, ofwel de hoogte waarop je werkzaam bent als je op het platform staat.

De kosten van je steiger

Ten slotte zijn uiteraard ook de kosten van je steiger van belang. Kies je voor een ervaren en betrouwbare groothandelaar, zoals Rolsteiger.net, dan weet je zeker dat je optimale kwaliteit krijgt voor een scherpe prijs.