Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Verhogen van veiligheid

Parkeren is een van de grootste ergernissen van automobilisten. Tegenwoordig worden er allemaal gadgets in auto’s geïnstalleerd om de veiligheid van automobilisten te verhogen. Zo zijn er tegenwoordig auto’s met sensoren aan de voorkant van de auto om plotselinge veranderingen waar te nemen. Deze sensoren zien dan bijvoorbeeld dat de auto voor je plotseling afremt en de auto zal dan ook automatisch remmen. Deze gadgets zorgen er voor dat zowel de automobilist als de auto onbeschadigd blijven.

Een gadget die al wat langer op de markt is, is de achteruitrijcamera. Niet alleen de achteruitrijcamera maar ook parkeersensoren helpen automobilisten bij het inparkeren door signalen af te geven wanneer een object dichterbij komt. Een achteruitrijcamera doet dit door middel van een beeld, parkeersensoren doen dit door middel van geluiden. Veel van deze gadgets zitten standaard ingebouwd in auto’s, maar het is ook mogelijk om deze zelf in te bouwen als deze niet standaard zijn ingebouwd. Bij veel campers zijn deze gadgets niet ingebouwd en hiervoor worden dan speciale achteruitrijcamera campers ontwikkeld.

Zelf een achteruitrijcamera of parkeersensor inbouwen kan nogal een klus zijn. Het is bij veel gadgets noodzakelijk om dan gaten te boren in de auto of camper. Het is daarom noodzakelijk om goed te weten of je niets gaat raken tijdens het boren. Je kan dit klusje ook laten uitbesteden, maar als je een beetje verstand hebt van zaken kan je dit ook zelf doen. Zodra je geen belangrijke dingen raakt zal er niets gebeuren en dat is meestal boven de kenteken plaat ook niet het geval.

Het plaatsen van de sensoren of camera boven het kenteken is waarschijnlijk de beste plaats. Dit is in het midden van de auto of camper en zorgt voor een goed en overzichtelijk beeld. Tijdens het inparkeren moet je je echter niet te veel laten lijden door het beeld en de sensoren, in werkelijkheid kan je auto breder zijn dan op de beelden te zien is.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht