Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Zakelijk

Voor welk soort banen zijn Microsoft Excel-vaardigheden vereist?

Microsoft Excel is nu meer dan 30 jaar oud. Werkgevers zien nog steeds liever Excel-vaardigheden op uw cv staan. Het biedt de flexibele hulpmiddelen en de complexiteit die voor zovele functies nodig zijn. Daarom moet iedereen die vooruit wil komen op de arbeidsmarkt over behoorlijke Excel-vaardigheden beschikken.

Hier zijn enkele typische banen die u goed zouden kunnen bevallen

Accountants

Excel is misschien wel uitgevonden met deze mensen in gedachten, waarbij het traditionele boekhoudkundige grootboek zowat als het archetype voor spreadsheets diende. Deze beroepsmensen maken en bestuderen kasstromen, resultatenrekeningen, balansen, en belastingaangiften om bedrijven winstgevend te houden.

Executive assistants

Executive assistants helpen bedrijven soepel te draaien door routinetaken uit te voeren. Zij stellen verslagen op, ordenen documenten, beheren dossiers, plannen afspraken, en bieden ondersteuning aan personeel, klanten en bezoekers. Dit wordt vaak gedaan met Excel.

Bedrijfsanalisten

Een krachtige functie van Excel – de PowerPivot – is ontworpen om bedrijfsanalisten te helpen slimmer inzicht te verkrijgen uit grote hoeveelheden gegevens. Deze professionals helpen hun organisaties om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen, vooral als het gaat om concurrentielandschappen, markttendensen, en duurzame winstgevendheid.

Financiële analisten

Excel is de favoriete app van financiële analisten, bankiers, en andere op geld gerichte beroepsbeoefenaars. Financiële analisten helpen particulieren en organisaties om weloverwogen beslissingen over investeringen of leningen te nemen. Zij gebruiken zeker een armada van financiële software, maar spreadsheets behoren tot de nuttigste om verschillende financiële gegevensreeksen te analyseren. Vandaar dat Excel een verplichte beroepskwalificatie voor deze functie is geworden.

Marktonderzoekanalisten en digitale marketeers

Marketing is een vermomde gegevenswetenschap. Professionele marktonderzoekers maken gebruik van zowel creativiteit als analytisch denken en zijn afhankelijk van hun vaardigheden om veldgegevens te verzamelen, te manipuleren en te interpreteren. Excel-spreadsheets zijn voor deze werknemers een onmisbaar instrument om hun bevindingen te verzamelen en te analyseren.

Project managers

Project managers plannen, coördineren, en houden toezicht op de ontwikkeling van software-oplossingen of de bouw van verschillende gebouwen. Zij stellen verwachtingen op, wijzen arbeidersfuncties toe, beheren de kosten, en houden alles vurig binnen budget en op tijd. Hoewel zij vaak gespecialiseerde software gebruiken, is Microsoft Excel Nederlands een van de belangrijkste hulpmiddelen waartoe zij zich gemakkelijk wenden om op korte termijn verschillende taken uit te voeren.  

Sales, marketing managers

Bij sales en marketing gaat het uiteraard om cijfers, en de cijfers gaan in. Het zal u niet verbazen dat waar geld en tijd centraal staan, Excel u zal helpen om het allemaal te begrijpen.

Excel Cursussen

Aangezien werkgevers excel-vaardigheden nodig hebben, is het van vitaal belang dat u een cursus Excel volgt met een internationale accreditatie. Zo kunt u de geldigheid aantonen van de vaardigheden die u bezit.