Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van een schildersbedrijf inschakelen

Voordelen van een schildersbedrijf

Is het u gelukt om in deze tijden een nieuwe woning te kopen en wilt u deze naar smaak gaan inrichten? Het afwerken van de wanden zal hierbij een belangrijk onderdeel zijn. Het mooi schilderen of stucen van een woning maakt een wereld van verschil. 

Ook wanneer het niet gelukt is om een woning te vinden, kan de huidige woning opgeknapt worden.

Enkel door de drukte is het niet altijd mogelijk om dit schilderwerk zelf op te pakken. Op zo een moment is het ideaal om een schildersbedrijf in te schakelen. Binnen korte tijd kan de schilder alles naar wens afwerken.

Overzicht van de voordelen

Voor het inzetten van een schildersbedrijf hebben wij de 4 grootste voordelen verzameld. Deze zijn geformuleerd uit eigen ervaring. Ons kantoor is afgelopen jaar onder handen genomen door Schilder de Koning.

1. Tijdsbesparing

Om zelf tijd te besparen is het slim om een schilder in te huren. Waar je mogelijk zelf 40 uur aan het schilderen ben, kan het professional dat waarschijnlijk in de helft van de tijd. Dus dan kan er een afweging gemaakt worden of je die uren liever ergens anders in stop, vrije tijd of zelf meer werk verrichten.

2. Kwalitatief schilderwerk

Zonder twijfel kan een schildersbedrijf de verf op de juiste wijze aanbrengen en zal deze alles afdekken wat nodig is. Zo is Schilder de Koning schilderwerken bij ons op kantoor geweest en zijn ze een klein weekje bezig geweest. Uiteindelijk hebben wij opvallend weinig last van ze gehad en is alles netjes achtergelaten.

3. Garantie

Het hebben van garantie op het schilderwerk is wel belangrijk. Als je zelf de kwast gaat gebruiken en het blijkt niet juist te zijn aangebracht, dan kan je enkel jezelf in de spiegel aankijken en proberen een oplossing te vinden.

De garantie bij een schildersbedrijf dient vooraf vastgelegd te worden, afhankelijk van het type schilderwerk zullen ze garantie geven op het werk wat ze leveren.

4. Advies van een specialist

Naast het advies omtrent de uitvoering, kan een schilder ook altijd meedenken met de kleurkeuze. Een schildersbedrijf ziet vele muren langskomen en heeft wellicht een aantal voorbeelden in zijn portfolio zitten. Deze kunnen natuurlijk altijd ter inspiratie gebruikt worden. 

Ook omtrent het buitenschilderwerk zullen ze goed kijken naar hetgeen wat er nodig is. Mogelijk is er houtrot nodig of dienen de kozijnen in zijn geheel vervangen te worden.

Toch zelf aan de slag gaan?

Het is natuurlijk nog altijd mogelijk om zelf het schilderwerk uit te voeren. Hierbij is het wel belangrijk dat er goede verf gekocht word. Veelal gaat dit alsnog genoeg geld kosten, maar op de lange termijn word dat wel weer terug verdiend. Als een verf slecht dekt, dan ben je alsnog meer uren bezig en blijf je er lagen op smeren. Een tip is om goed dekkende verf te kopen, vraag hierover advies bij de verfspeciaalzaak.