Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Zakelijke dienstverlening

Voorkom brandoverslag door goede preventieve maatregelen

Een brand in uw bedrijfspand is waarschijnlijk een van uw grootste nachtmerries. Niets boezemt meer angst in dan vlammen die om zich heen slaan en duizenden euro’s aan schade veroorzaken, zowel materiaal als immaterieel. Een van de grootste risico’s bij een gebouw dat in vuur en vlammen staat, is brandoverslag. Dit betekent dat een brand overslaat van het ene gebouw naar het andere. Dit kan zowel via interne ruimtes gaan als via de buitenzijde van het pand. Om brandgevaar te beperken, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de risico’s die uw pand heeft en wat u bijvoorbeeld kunt verbeteren om de veiligheid te verhogen.

Redenen om een goede berekening uit te laten voeren door een specialist

Een van de acties die u kunt ondernemen, is het inschakelen van een brandpreventiespecialist zoals RBG. De specialisten van RBG maken bijvoorbeeld een berekening over de brandoverslag zodat u inzichtelijk krijgt of er brandwerende voorzieningen noodzakelijk zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de aanwezige afstand tussen gevel- of dakopeningen, maar ook naar de voorzieningen die u al heeft getroffen. Dit geeft u zekerheid over de veiligheid van uw pand, ook omdat de metingen allemaal conform NEN 6068-richtlijnen worden uitgevoerd. Hoewel een ongeluk in een klein hoekje zit, bent u met de hulp van de experts bij RBG verzekerd van een zo goed mogelijke preventie.

Maak een afspraak voor een quick-scan

Als u graag wilt weten of brandoverslag een groot risico is voor uw pand, neem dan contact op met de preventiespecialisten van RBG. Laat een quick-scan van uw pand maken en ontvang totale advisering aan de hand van een grondige inspectie. Kiest u ervoor om beperkende maatregelen voor brandoverslag te implementeren? Dan wordt er door deze specialisten altijd met u meegedacht en krijgt u een duidelijk ontruimingsplan of -plattegrond die u met medewerkers kunt delen. Wees voorbereid op ieder risico, blijf veilig!

https://rbg-bv.nl/