Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

7 tips voor iedere Fleet manager

Bent u fleet manager, dan zoekt u naar de juiste mogelijkheden om de fleet zo efficiënt mogelijk in te zetten. In dit artikel geven we 7 tips voor een beter fleet management.

 

1. Kies voor zuinige auto’s

Benzinekosten bedragen 12 tot 20 procent van de totale kosten van het gehele wagenpark. Stel dat u een auto heeft die 8 liter per 100 km verbruikt en er 3000 km per maand wordt gereden. Bij de benzineprijs van €1,56 komt dit neer op €374,- aan benzine per maand. Bij een auto die 7 liter per 100 km verbruikt en 3000 km per maand rijdt zijn de benzinekosten €327,- per maand. Dit scheelt €47,- per maand alleen al aan benzine.

 

2. Deel de bedrijfsauto

Voor bedrijven waar weinig gebruik gemaakt wordt van de auto kan een gedeelde bedrijfsauto een uitkomst zijn. Niet iedere werknemer hoeft een eigen auto van de zaak te hebben als er toch bijna niet mee wordt gereden. Eén auto voor de deur die door iedereen gebruikt kan worden dus.

 

3. Kies de juiste auto

Werknemers vragen uiteraard om de nieuwste en mooiste modellen. Maar is dat wel een wijze keuze? Het is belangrijk dat u de juiste auto kiest die geschikt is voor de werkzaamheden die ermee gedaan worden. Hiermee bespaart u een hoop kosten op de aanschaf van een auto.

4. Sluit onnodige ritten uit

Wanneer de fleet groter wordt, komt het vaker voor dat voertuigen minder efficiënt worden ingezet. Houd daarom altijd in de gaten waar de voertuigen zijn. Met ingebouwde track en trace systemen bekijkt u de locaties van alle voertuigen op één kaart via fleet management software en kunt u de voertuigen efficiënt inzetten.

 

5. Huren of kopen?

Het verschilt per bedrijf of u een auto beter kunt huren of kopen. Beide opties hebben voor- en nadelen. Want hoe lang heeft u de auto nodig? Hoeveel wordt er in gereden? Wanneer verkoop ik de auto weer? De beste keuze is voor iedereen anders.

 

6. Stel de periode vast

Denk erover na hoe lang u gebruik gaat maken van de auto. Bij het afsluiten van een leasecontract kunt u bijvoorbeeld aangeven 24, 36 of 48 maanden te huren.

 

7. Maak gebruik van track en trace systemen

Door de voertuigen van track en trace systemen te voorzien heeft u de locatie van alle auto’s altijd inzichtelijk en stuurt u de planning hierop aan. Met de fleet management tools van TrackJack heeft u ook inzicht in brandstofverbruik en urenregistratie.

https://www.trackjackeurope.com/fleetmanagement/