Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Vragen over al je personeelszaken

Je personeelszaken goed op orde hebben is erg belangrijk voor ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft. Toch hebben veel bedrijven hier nog moeite mee. Met name kleine bedrijven en nieuwe bedrijven weten vaak niet zo goed hoe alles precies in elkaar zit. En dat is niet zo gek. Er komt veel bij kijken en je moet op de hoogte zijn van de wetgeving. En dat is niet niks natuurlijk. Het is daarom begrijpelijk dan veel werkgevers met vragen zitten. Gelukkig zijn er specialisten op het gebied van personeelszaken die je met al je vragen kunnen helpen.

Van contract opstellen tot een zieke medewerker

Ieder bedrijf met personeel in dienst krijgt er vroeg of laat mee te maken: zieke medewerkers. Wat moet je dan precies doen en wat dient er geregeld te worden? Vooral als de medewerker langer dan twee weken ziek is dien je in actie te komen. Maar ook het opstellen van het arbeidscontract valt onder personeelszaken. Andere zaken zijn bijvoorbeeld de proeftijd, de cao en het salaris. Want hoeveel moet je een medewerker precies bieden?

Personeelszaken uitbesteden

Als je er zelf niet uitkomt of je tijd liever aan andere zaken besteed, dan kan je je personeelszaken uitbesteden. Bijvoorbeeld de salarisadministratie en de urenregistratie. Een professioneel bedrijf neemt dit van jou over. De voordelen hiervan zijn dat zij precies weten wat ze doen en op de hoogte zijn van alle nieuwe regels en wetgeving. Je weet zeker dat het goed en zorgvuldig gebeurt. Dus weet je het zelf even niet meer? Besteed dan je personeelszaken uit aan een specialist op dit gebied.

https://bundel.nl/Personeelszaken/