Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij het kopen van een schommel?

Een schommel kan een geweldig speeltoestel zijn voor jong en oud. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je een geschikte schommel voor jou hebt gekocht. Een te grote of juist te kleine schommel is namelijk al snel helemaal niet meer leuk. In deze blog vind je tips voor het kopen van de perfecte schommel voor jou.

De grootte van de schommel

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar hoe groot je tuin is. Het is echt niet zo dat in een kleine tuin geen schommel past, maar dan moet je wel een geschikte schommel kunnen vinden. Je moet ervoor zorgen dat er voor en achter genoeg ruimte is om te schommelen. Ergens tegenaan komen tijdens het schommelen bederft natuurlijk al snel de pret. Wanneer je een erg kleine tuin hebt, zou je kunnen kijken naar een aanbouwschommel. Omdat bij deze schommel een paal vervangen is door een muur van het huis of de schuur, neemt deze soort schommel veel minder ruimte in. In een grote tuin staat een enkele schommel een beetje kaal. Om dit op te lossen zou je een dubbele schommel kunnen nemen, zodat je met zijn tweeën kunt schommelen, maar je zou de schommel ook kunnen monteren aan een speelhuisje of ander speeltoestel.

Het juiste materiaal

Vrijwel alle schommels zijn van hout, maar er zit ook nog veel verschil in de houtsoorten. Zo moet je voor een schommel een dikke houtsoort hebben die niet snel splintert. Vooral als je zelf een schommel bouwt, moet je letten op de houtsoort. De meeste kant en klare schommels zijn al voorzien van hout van kwaliteit dat geschikt is voor het schommelen.

De soort schommel

Aan de houten palen van je schommel kun je veel meer hangen dan alleen de standaard schommel. Zo zou je er een netschommel aan kunnen hangen waar je in kunt liggen. In de zomer is een hangmat aan de palen hangen ideaal. Maar je kunt er ook andere speelaccessoires aanhangen. Zo kun je een klimtouw met knopen erin aanschaffen. Ook een goede optie is een trapeze met ringen eraan. Dit is vooral voor oudere kinderen een leuke manier om zich te vermaken. Met een schommel kun je dus vele kanten op. Bekijk hier een groot aanbod van houten schommels.