Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Zakelijk

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe webdesigner?

Als webdesign en ontwikkeling niet je eigen vakgebied is kan het overweldigend en zelfs intimiderend zijn om een webdesigner te moeten kiezen. Omdat je de ins en out (nog) niet kent is het voor jou als klant lastig te controleren of je wel waar voor je geld krijgt en of de werkzaamheden wel correct worden uitgevoerd. Want als een website er goed uit ziet, dan zal het wel goed zijn, toch? Niet dus. Daarom laten we je in dit artikel stap voor stap zien hoe je een goede nieuwe webdesigner uitkiest. Zo lees je precies waar je op moet letten en welke keuzes je kan (moet!) maken in het proces. Uiteindelijk is het doel een goed werkende website die ook nog eens goed vindbaar is in Google en andere zoekmachines. 

Afhankelijk van je ervaring: Uitbesteden aan een van de lage loon landen?

Afhankelijk van je eigen ervaring als project manager en afhankelijk van je ervaring met het opzetten en managen van web projecten kan je spelen met de gedachte om de klus volledig uit te besteden in het buitenland. Nou heb je financieel niet zoveel voordeel als je het ontwikkelen van je nieuwe website zal uitbesteden aan een buurland maar als je wat verder kijkt, bijvoorbeeld naar India of Pakistan dan kunnen de prijzen flink verschillen. Zeker als je het vergelijk met Nederlandse prijzen kan het verleidelijk zijn om je website in een lage loon land te laten ontwikkelen. Over het algemeen is dit alleen uitbesteed aan zeer ervaren project managers. 

De veilige keus: Kies een webontwikkelaar in de buurt

Over het algemeen kan je stellen dat een webontwikkelaar in de buurt of in elk geval in hetzelfde land de voorkeur geniet voor de meeste project managers. Zo kan je bijna overal in Nederland een website laten ontwikkeln. Je kan bijvoorbeeld in Delft een website laten maken. Ook als je wat meer ervaring hebt is het prettig om in elk geval in dezelfde tijdzone te zitten, dezelfde normen en waarden te hebben en dezelfde taal te spreken. Hoewel even langsgaan niet zo vaak nodig is kan het toch nuttig zijn om elkaar een persoonlijk te ontmoeten. 

De ervaring van de ontwikkelaar

Heeft de ontwikkelaar al eerder soortgelijke projecten met succes mogen afronden? Wat voor websites maakt de webdesigner over het algemeen? Zijn het websites die in hetzelfde straatje liggen als jouw website? Of zijn het hele andere websites? Zo zit er bijvoorbeeld veel verschil tussen een splinternieuwe Magento website en een simpel WordPress blogje met 5 pagina’s. 

Welke diensten zijn er inbegrepen in de prijs?

Sommige webdesigners doen puur en alleen het ontwerp en de ontwikkeling van de website maar sommige anderen bieden ook extra diensten aan. Daarbij kan je denken aan webhosting en emaildiensten, die twee sluiten naadloos aan op de technische achtergrond van de meeste ontwikkelaars. Je hebt ook webdesigners die naast hun technische kanten ook SEO aanbieden. Afhankelijk van de ervaring van deze partijen kan het een goed idee zijn maar als de ontwikkelaar weinig tot geen SEO ervaring heeft doet het meer kwaad dan goed. Let dus goed op welke diensten ze aanbieden en ook op de ervaring die betreffende partijen hebben. 

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht