Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Waaraan herkent u een goed penslot?

Er zijn vele verschillende soorten sloten op de markt tegenwoordig en ieder slot heeft een eigen functie. Pensloten zijn razend populair! Pensloten zijn bijsloten en worden gebruikt om een deur of raam extra te beveiligen. Het zijn sloten die boven en/of onder het hoofdslot worden gemonteerd en dienen dus als extra beveiliging op uw bestaande slot. Wilt u een penslot aanschaffen om uw woning extra te beveiligen dan is het belangrijk dat u voor een kwalitatief goed slot kiest.

Maar wat is dan een kwalitatief goed slot? De kwaliteit van sloten drukken we uit in de mate waarin het slot weerstand biedt tegen de meest voorkomende inbraakmethodes. U herkent de kwaliteit van een slot door het SKG keurmerk. Sloten met een SKG keurmerk worden altijd uitvoerig getest alvorens deze worden verkocht. tijdens de keuring wordt getest of de sloten bestand zijn tegen de populairste inbraakmethoden. Naar aanleiding van de test wordt aan het slot één, twee of drie sterren toegekend. Hoe meer sterren een slot krijgt, hoe veiliger het slot is.

Bij pensloten is het raadzaam om in ieder geval voor een slot met minimaal twee SKG-sterren te kiezen. De meest bekende merken die pensloten met minimaal twee sterren aanbieden zijn Nemef en Dulimex. Mocht u overwegen om een penslot aan te schaffen of heet u al een penslot aangeschaft en heeft u hulp nodig bij het installeren van het slot dan kunt u altijd contact opnemen met slotenmaker Barneveld. U kunt bij ons onder andere terecht voor sloten vervangen raalte en het sloten vervangen Barneveld van hang- en sluitwerk.