Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Kunst en Kitsch

Waarom een schilderij kopen?

Is, naast de voor de hand liggende reden dat het je simpelweg aanspreekt, de schilderkunst nog steeds relevant in de hedendaagse hightech, snelle digitale wereld?

Het antwoord is een klinkend JA! Hoe chaotischer de wereld wordt, hoe belangrijker de kunst wordt.

Afgezien van financiële overwegingen, is de echte reden waarom een schilderij kopen een grote investering is, de kwaliteit van het leven. Met geld kun je geen geluk kopen, maar een groot schilderij kan wel gevoelens van geluk, rust, nostalgie, herinnering, vreugde en meer opwekken telkens als je er in je huis naar kijkt.

Een mooi schilderij kan een kamer oplichten. Het neemt een eigen ruimte in beslag. En nee, het hoeft niet te passen bij je bank of inrichting. Het hoeft alleen maar met je te praten, om je een moment te geven om te pauzeren en na te denken over wat belangrijk is in het leven. De meeste dingen in ons dagelijks leven zijn gewoon accessoires – kleren gaan uit de mode, auto’s gaan kapot, meubels verslijten. Maar een mooi schilderij blijft generaties lang leven.

In deze tijden van bezuinigingen is het bijna volledig aan de ouders om onze kinderen de waarde van kunst te leren, omdat scholen kunstprogramma’s helemaal elimineren. Een groot schilderij vertegenwoordigt de wet van het verhogen van het rendement. Na verloop van tijd wordt het een gekoesterd lid van de familie.

Bekijk zelf eens welk schilderij het best bij jou past en sla je slag om een toekomstig erfstuk in huis te nemen. Of je nou een bloemen schilderij of liever een ander type hebt, de sfeer in huis zal zeker toenomen.