Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Toepassingen: voor experts en hobbyisten

Wanneer u werkzaam bent als leerbewerker, als expert in de textielindustrie of hobbymatig bent met het ontwerpen van bijvoorbeeld schoenen, kledingstukken of werkt met materialen als tentzeilen, diverse soorten stoffen of karton, dan kan een holpijp van pas komen. Holpijpen worden gebruikt om gaten in uiteenlopende stofsoorten te maken, zoals in leren riemen, tentzeildoeken, schoentextiel of katoen dat gebruikt wordt om blouses mee te maken.

Ook bij het maken van spijkerbroeken en voorwerpen van hard karton kan een holpijp van pas komen. Maar wat is een holpijp nu precies voor stuk gereedschap? En waarom is het belangrijk om bij hobbymatig en professioneel gebruik te zorgen voor een sterke en betrouwbare pijp?

 

Wat voor soort gereedschap is een holpijp?

Een holpijp is een speciaal apparaat om gaten in bepaalde materialen mee te maken, zoals lederen materialen, textiel, harde kartonsoorten en soortgelijke stof- en materiaalsoorten. De pijp is gemaakt van zwaar materiaal, met aan de voorzijde een uitsparing die rond of ovaalvormig is en een scherpe rand heeft. Door met een stevige hamer op hert andere eind van de pijp te slaan, kunnen er uitsparingen gemaakt worden in textiel, stoffen en andere materiaalsoorten. Deze gaten worden weer gebruikt om er zeilringen, drukknopen en andere ringen in te plaatsen. Op deze manier worden onder meer gaten gemaakt voor schoenveters, riemgaten in leren materiaal en andere soorten uitsparingen. Zonder gebruik van hol pijpen zou dit soort werk een stuk moeilijker uit te voeren zijn.

 

Let op de kwaliteit

Wanneer je een pijp wilt kopen om gaten te maken in kleding, schoenen of riemen, zorg dan dat je voor de hoogste kwaliteit gaat. Bekijk de website van Ritomshop voor de beste hol pijpen op de markt!