Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Waarom zou ik voor fiat bedrijfswagens kiezen?

Je hebt je eigen bedrijf, misschien wel net begonnen, waarvoor je veel moet reizen. Wellicht moet je voor je bedrijf ook veel vervoeren. Dit komt bijvoorbeeld veel voor bij bouwbedrijven. Dan is het handig om een vervoersmiddel tot je beschikking te hebben waarmee dat kan. Veel ondernemingen hebben daarom ook bedrijfswagens. Maar wat voor één ga je dan voor? Er zijn immers tientallen automerken waaronder ook nog meerdere types en uitvoeringen. Ooit gedacht aan fiat bedrijfswagens? Dit zijn namelijk erg stijlvolle auto’s die nog een tijdje meegaan ook. We vertellen je graag wat meer over FIAT zelf en de verschillende soorten fiat bedrijfswagens.

Wat is de geschiedenis van FIAT?

Wist je dat de naam FIAT eigenlijk een afkorting is? Het staat namelijk voor Fabbrica Italiana Automobil Torino. Het werd in het jaar 1899 opgericht door onder andere Giovanni Agnelli. De eerste 24 auto’s werden in 1900 geproduceerd. FIAT werd al gauw bekend op verschillende vlakken, waaronder autoraces! Vincenzo Lancia won twee jaar namelijk de Sassi Superga race. In 1908 begon het merk zich pas echt uit te breiden. Toen werd het namelijk actief in de VS en begon het merk zich ook te richten op het produceren van vrachtauto’s, trams en zelfs schepen!

Gedurende de Eerste Wereldoorlog produceerde FIAT grotendeels voor het leger. Na de oorlog werden de activiteiten nog verder uitgebreid naar elektriciteit en het bouwen van treinen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog richtte het merk vooral op de Italiaanse markt. FIAT is dus op veel verschillende vakgebieden actief geweest. Tegenwoordig kennen we het merk vooral van de auto’s en de fiat bedrijfswagens.

Welke soorten fiat bedrijfswagens zijn er?

Zoals de meeste automerken zijn er ook een hoop soorten fiat bedrijfswagens, zoals:

–        Fiat 500

–        Fiat Punto

–        Fiat Talento

–        Fiat Tipo

Ga op zoek en hopelijk vind jij een auto die bij jou en je bedrijf past!

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht