Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Kunst en Kitsch

Hoe maak je een RVS kunstbeeld ?

Hoe maak je een RVS kunstbeeld ?

 

 

RVS kunstopdrachten, vrijwerk  of tuinbeelden

Voor een kunstenaar is het uitdagend om een kunstopdracht uit te voeren. Vaak is er een specifieke wens voor een kunstwerk in de tuin (tuinbeelden) , entree of als een award of (huwelijks)geschenk. Het is anders als het maken van zogenaam vrijwerk,  maar niet per definitie minder vrij. Of zoals Goethe zei: In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.  

 

RVS beeld ontwerpen

Om een sculptuur te kunnen maken is een ontwerp nodig. zijn. Voor een kunstenaar-beeldhouwer begint het vaak met een schetsje. Dat kan zelfs een krabbeltje op de hoek van en servet of krant zijn.  Als je voelt dat dat potentie heeft om tot een mooi RVS kunstwerk te evolueren komt de volgende stap.

RVS sculpturen – 3D modellen

Om de schets zo goed te vertalen naar een 3D model zijn verschillende wegen. Steeds populairder zis de manier om met een 3D computerprogramma als Blender of Solid works een artist impression te maken.  Het voordeel is dat het direct een impressie geeft van het sculptuur uitgevoerd in RVS in zijn omgeving. Toch is het maken van een klein modelletje in karton, gips of klei erg leuk.

 

Het beeld krijgt dan letterlijk vorm onder je handen. Het materiaal en de vormen in je handen voelen geven een waarde die 3D programma’s niet kunnen bieden. Welke weg ik ook kies: erna maak ik voor de meeste RVS sculpturen nog een prototype van goedkope beeldhouwmaterialen als beeldhouwers-was, klei, karton of hout.

RVS sculptuur Prototype of Mock-up

Als het kleine modelletje van het kunstwerk bevalt;  of als de 3D “artist’s impression” bevalt maak ik het ontwerp van de RVS sculptuur eerst nog op ware grootte van goedkoop materiaal. Denk aan beeldhouwmaterialen als karton, klei, hout of gips. Het kunstbeeld op ware grootte geeft een goede indruk van de verhoudingen. Ook valt direct te zien of het RVS sculptuur of kunstwerk niet te groot of klein oogt.

 

RVS sculptuur uitvoeren

Voor RVS kunst of RVS sculpturen kun je met diverse metaal bewerkingstechnieken werken. Het belangrijkste is dat de vorm klopt. Als die vorm en de verhoudingen na aanpassingen eenmaal in orde zijn kun je met een gerust hart aan het werk gaan. Dan wordt het knippen, walsen, kloppen, zetten, buigen en/of lassen om het RVS in de juiste vorm te krijgen. De materialen waar ik dan mee werk zijn voornamelijk RVS plaatwerk en RVS profielen (buizen en kokers)

Afwerking RVS sculptuur

Als de vorm en de verhoudingen kloppen wil je ook dat de afwerking daarbij past. Een mooie afwerking van het RVS is het halve werk.  De zogenaamde huid van het RVS valt op meerdere manieren te bewerken. De RVS sculpturen kunnen geslepen of gepolijst worden. Na het schuren wordt het RVS met vet gepolijst tot het RVS glimt als een spiegel. Regelmatig contrasteer ik de gepolijste delen met matte oppervlaktes. Dat contrasteren geeft visuele spanning en zorgt dat het blijft boeien om naar het sculptuur te kijken. Andere afwerkingen zoals richtingloos schuren of RVS dat geborsteld is kan de vorm van een mooi sculptuur versterken.

 

Kwaliteit RVS sculpturen

Om te zorgen dat de sculpturen mooi blijven gebruik ik de beste kwaliteit RVS. Het gebruikte RVS van RVS Sculpturen heeft de kwaliteit 316 (RVS 316) die geschikt is voor de meest zware omstandigheden. Daarmee blijft een kunstbeeld ook buiten mooi. RVS kunstwerken kunnen daardoor zowel binnen in huis of kantoor als buiten in de tuin of openbare ruimte worden geplaatst.

 

RVS kunst bekijken

Behalve op internet zijn mijn RVS sculpturen ook te vinden in diverse beeldentuinen en kunstgalerieën.  Mocht u daar langs willen gaan dan kunt u het beste even vooraf een afspraak maken en informeren of het RVS sculptuur of kunstbeeld dat u wilt zien ook geëxposeerd staat.

Bekijk alle Moderne sculpturen en beelden van RVS

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Jeroen Stok RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/

Gerelateerde artikelen

Waarom een schilderij kopen?

Grote schilderijen kopen om uw huis of bedrijf helemaal af te maken.

Wie zoekt een persoonlijk grafmonument?