Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is het verschil tussen lease en shortlease?

Je hebt de term vast wel eens voorbij horen komen. Maar wat is shortlease eigenlijk? De naam zegt het al een beetje: leasen voor een korte periode. Shortlease is een relatief nieuwe vorm van leasen en is mogelijk vanaf 1 maand.

Wat is leasen?

Wanneer je een auto gaat leasen ben je niet de eigenaar van de auto. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij, die over het algemeen ook verantwoordelijk is voor onderhoud. Je ‘huurt’ de auto dus eigenlijk voor een bepaalde periode. Bij het leasen van een auto zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder shortlease.

Wanneer kies ik voor shortlease?

Shortlease kan voor zowel grote bedrijven als zzp’ers een interessante optie zijn. Is flexibiliteit voor jouw bedrijf belangrijk? Kies dan niet voor lease maar voor shortlease. Zo is het bijvoorbeeld de perfecte oplossing voor nieuwe medewerkers die in hun proeftijd een auto nodig hebben. Met shortlease ‘huur’ je voor een aantrekkelijk bedrag een mooie auto met weinig risico’s. Shortlease is dus enorm interessant voor mensen met flexibele vervoersbehoeften, omdat ze bijvoorbeeld op projectbasis werken. Ben je bereid meer risico te nemen en heb je een auto voor een aantal jaren nodig? Ga dan niet voor shortlease, maar voor lease.

De voordelen ten opzichte van lease

De maandbedragen bij shortlease zijn meestal iets duurder dan bij gewoon lease. Je hebt dus wel hogere maandkosten maar je zit niet meteen aan een lange contractperiode vast. Met shortlease betaal je niet onnodig lang voor je auto zonder dat je deze nodig hebt. Is je project bijvoorbeeld ten einde gekomen? Dan kun je shortlease ook meteen opzeggen. 

Jouw droomauto shortleasen

Vrijwel alle soorten auto’s zijn beschikbaar voor shortlease. Droom jij er altijd al van om te rijden in een prachtige Tesla? De Tesla Model Y is beschikbaar voor shortlease met aantrekkelijke voorwaarden. Ga je toch liever voor een ander model? Ook de Ford Mustang Mach E is, naast vele andere modellen, beschikbaar voor shortlease.